CRUYFF

'Ancelotti je osvježenje za Real'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. lipanj 2013. 12:16

Legenda nizozemskog nogometa Johan Cruyff pohvalio je u intervjuu za Marcu izbor Carla Ancelottija za novog trenera Real Madrida.

Poznato je da Cruyff nikada nije bio obožavatelj bivšeg Realovog trenera Josea Mourinha čiji je pristup nogometu i ponašanje često kritizirao u svojim kolumnama. Za Ancelottija, pak, ima samo pohvale.

- Ancelotti će udahnuti Realu svježi zrak. Real je pun sjajnih igrača i samo mora igrati kao momčad, a Ancelotti će to omogućiti. Igrao je i trenirao na najvišoj razini tako da u potpunosti zna što se događa u svlačionici - kazao je Cruyff.

Kao dobar potez Madriđana označio je i dovođenje 21-godišnjeg nogometaša Malage Isca koji bi mogao biti konkurent Mesutu Özilu i Luki Modriću na poziciji ofenzivnog veznjaka.

- Imao sam iznimno visoko mišljenje o njemu na temelju igara u Malagi, a učvrstio sam ga nakon Europskog U21 prvenstva. Isco je vješt igrač, ali u Realu ga čeka jaka konkurencija jer ima puno igrača na njegovoj poziciji - dodala je igračka i trenerska legenda najvećeg Realovog suparnika Barcelone.

Linker
22. rujan 2024 04:00