Reuters
RIJEČ TRENERA

Allegri: Pogriješio sam, ali glavno da smo prošli; Wenger: Dali smo i više od svojih mogućnosti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. ožujak 2012. 10:51

- Pogriješio sam što sam na Emiratesu izveo momčad u formaciji 4-3-3 – priznao je nakon poraza od Arsenala 3-0 trener nogometaša Milana Massimiliano Allegri...

Taj poraz ipak nije bio koban za njega i njegovu momčad, s obzirom da je Milan kao domaćin u prvom srazu osmine finala Lige prvaka slavio s 4-0, pa je na kraju s ukupnih 4-3 izborio četvrtfinale.

- Igrali smo s trojicom prema naprijed i zbog toga smo pretrpjeli puno posljedica. Primili smo gol iz njihovog prvog kornera i to nas je baš pogodilo. Nakon toga smo previše griješili u dodavanjima u veznom redu. S tehničke točke gledišta, potpuno krivo smo ušli u ovu utakmicu i igrali smo preduboko u defenzivi – analizirao je prvi čovjek struke talijanskog prvaka.

- Šteta što smo izgubili, ali smo ostvarili glavni cilj – prolaz u četvrtfinale. Sada ćemo imati vremena nekoliko dana da nam se vrate ozlijeđeni igrači – dodao je Allegri.

Nije se složio s tezom kako je njegove igrače u prvom poluvremenu preplavio strah. Podsjećamo, Arsenal je već u 43. minuti imao 3-0...

- Nisam primijetio da se itko uplašio, ipak imamo iskusne igrače u momčadi. U svlačionici sam igračima na odmoru rekao da jednostavno izbrišu iz sjećanja prvih 45 minuta, te da u nastavak uđu kao da je 0-0.

- U svakom slučaju, ne brine me previše ovaj poraz i ovakav rasplet. Da smo kojim slučajem ispali, nakon što smo dobili prvu s 4-0, to bi uistinu bio strahovito velik psihološki udarac za nas u nastavku sezone – zaključio je.

Wenger: Dali smo i više od svojih trenutnih mogućnosti

Menadžer engleskog nogometnog kluba Arsenal, Arsene Wenger, bio je pun riječi hvale za mladog Alexa Oxlade-Chamberlaina nakon uzvratne utakmice protiv Milana u osmini finala Lige prvaka...

Oxlade-Chamberlaine je bio asistent kod prvog pogotka kada je iz kornera ubacio za pogodak Laurenta Koscielnyja, te je izborio jedanaesterac koji je Robin van Persie pretvorio u vodstvo 3-0 prije kraja prvog poluvremena, čime je "topnike" vratio u igru za prolaz u četvrtfinale. Podsjetimo, Arsenal je u utakmicu ušao sa zaostatkom od četiri gola. No, snage za još jedan pogodak u drugome dijelu nije bilo.

- Alex je večer ranije bio bolestan i nismo bili sigurni hoće li moći zaigrati. Bio je virozan. Odlučili smo ga poslati na zagrijavanje i to se pokazalo kao pun pogodak. Žao mi je jedino što je još premlad da bi igrao na visokoj razini cijelu utakmicu – rekao je Wenger za Sky Sports.

Osamnaestogodišnji Englez je očigledno bio jako umoran nakon povratka s poluvremena, a to je priznao i francuski stručnjak na klupi Arsenala.

- Nismo na klupi imali nijednog veznjaka, tako da je naša igra u nastavku patila jer više nismo mogli tako lako zadržati loptu u sredini i na taj način dalje umarati igrače Milana. Znali smo da smo dali i više od svojih trenutnih mogućnosti, a pogotovo se to tiče nekih igrača poput Alexa koji je prvi puta igrao ovako veliku utakmicu – veli Wenger.

- Da nismo bili izrešetani ozljedama i da smo imali više snage, vjerujem da bi u nastavku postigli još dva do tri pogotka. No, odigrali smo odličnu utakmicu, borbenu i vratili smo dio ponosa koji smo izgubili u Milanu. Ali smo nažalost platili cijenu katastrofe koja nam se tamo dogodila – zaključio je Wenger.

Francuz je također rekao da mu je žao što nisu uspjeli stvoriti više prilika u posljednjih 15-ak minuta utakmice jer smatra da bi s toliko napadača u igri jedna lopta vrlo vjerojatno odsjela iza Christiana Abbiatija.

Linker
25. rujan 2024 07:21