AFP
LUKA ZAVRŠIO U STRIPU

Alex Ferguson ko' iz topa: 'Luka Modrić je nogometaš godine u Engleskoj!'

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 29. travanj 2011. 13:48

U razgovoru za Inside United, klupski magazin Manchester Uniteda, legendarni trener Alex Ferguson odredio je svog kandidata za najboljeg nogometaša godine u Engleskoj.

- Luka Modrić! – ispalio je 69-godišnji Škot ne rekavši više ništa.

Pitanje klupskog novinara bilo je reakcija na ovogodišnje izbore: Tottenhamov Gareth Bale pobijedio je u onome kolega igrača, a West Hamov Scott Parker u novinarskom.

Činjenicu da se Sir Alex ne slaže niti s jednim, te da je izabrao omalenog Tottenhamova Hrvata, engleski mediji tumače činjenicom da Modrića pokušava dovabiti na Old Trafford.

Kad je u pitanju izbor za mladog nogometaša godine, Ferguson se složio s izborom Udruženja igrača:

- Mislim da je Jack Wilshere uistinu odskočio kao iznimno talentirani momak.

Što se trenera tiče, Fergusonov je izbor Blackpoolov menadžer Ian Holloway.

- Morate uzeti u obzir ono što je taj čovjek postigao s obzirom na financijske mogućnosti koje ima. A postigao je uistinu fantastične rezultate.

Modrić zvijezda crtanog serijala u Guardianu

U 160. izdanju stripa You Are The Ref (Ti si sudac), koji u serijama izlazi u britanskom dnevniku Guardianu, glavni je protagonist hrvatski nogometaš Tottenhama Luka Modrić...

Autori popularnog stripa, kojim uredništvo kod svojih čitatelja interaktivnim kvizom uz nagradnu igru provjerava poznavanje nogometne igre, ovotjednu su seriju od tri ilustracije i tri pitanja naslovili po hrvatskom nogometašu.

Uz treću i najveću ilustraciju, na kojoj je vidljivo da Tottenhamov napadač-strijelac trči ususret Modriću, čije ushićeno lice zauzima najveći dio kadra, kako bi zajednički proslavili pogodak. Strijelac pritom dolazi do reklamnog panoa na kojem se oglašava sponzor koji ga opskrbljuje kopačkama. Autori pitaju hoće li zbog svog poteza strijelac biti sankcioniran od suca.

Strip-kviz "Ti si sudac" stvorio je slavni britanski sportski grafičar Paul Trevillion davne 1957. godine, a njegova ga je popularnost živim održala do današnjih dana. Zahvaljujući suradnji s mnogim vrhunskim engleskim nogometnim sucima kroz proteklih 50-ak godina 2006. je objavljena knjiga sabranih ilustracija.

Od 2008. strip se pojavljuje na Guardianovu online-izdanju.

Linker
25. rujan 2024 16:28