Tom Dubravec / CROPIX
TRAGIČAR SRBIJE

Aleksandar Kolarov: 'Pamtit ću ovo do kraja života, od Hrvata imamo što naučiti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. ožujak 2013. 17:22

Srpski nogometaš Aleksandar Kolarov priznao je da će ga još dugo proganjati pogreška koju je napravio u velikom dvoboju protiv Hrvatske, odigranom u petak u Zagrebu.

Naša je reprezentacija pobijedila s 2-0, a za prvi je pogodak izravni krivac upravo Kolarov koji je loše ispucao loptu ispred svoga gola i omogućio Mariju Mandžukiću da donese prednost Hrvatskoj. Štimčevi izabranici dijele vrh skupine A s Belgijom, obje reprezentacije imaju po 13 bodova, dok su Srbi s četiri boda iz pet utakmica praktički ispali iz utrke za plasman na Svjetsko prvenstvo.

- Najviše me boli što će mi za deset godina netko doći i reći: ti si onaj koji je pogriješio i zbog koga smo izgubili protiv Hrvatske. Nemam objašnjenje za sve ovo, atmosfera u reprezentaciji je prava, ali se neke stvari jednostavno nisu poklopile - rekao je branič Manchester Cityja na subotnjoj konferenciji za novinare u trening-kampu srpske reprezentacije u Staroj Pazovi.

Dio srpskih medija poziva izbornika Sinišu Mihajlovića da podnese ostavku, ali Kolarov smatra da to ne bi bilo dobro rješenje.

- Ostalo je pet utakmica do kraja kvalifikacija, najlakše je sada tražiti ostavke, ali mislim da bismo trebali krenuti dalje i graditi nešto što će nam koristiti u budućnosti. Moramo gledati i kako drugi rade, Hrvati su stvorili kult reprezentacije i zašto ne bismo prepisali od njih nešto što je dobro.

Linker
22. rujan 2024 04:36