Solun, Grcka, 300910.Stadion Tuomba.Nogometna utakmica 2. kola Europske ligeP.A.O.K. - Dinamo.Na slici: tuga Dinama Leandro Cufre i Fatos Beciraj.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
REMI ZENITA

AEK bolji od Panathinaikosa, PAOK od Panioniosa, Brugge stradao kod Lokerena

Nogometaši AEK-a, s kojima se splitski Hajduk nalazi u skupini G europskog natjecanja, svladali su dosad neporaženi Panathinaikos golom Raffika Djebboura
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 25. listopad 2010. 00:35

Oba su grčka kluba, suparnici Dinama i Hajduka u Europa ligi, upisali pobjede u nedjelju u grčkom prvenstvu. AEK je slavio minimalno protiv Panathinaikosa 1-0, a PAOK bio uvjerljiviji protiv Panioniosa 3-1...

Nogometaši AEK-a, s kojima se splitski Hajduk nalazi u skupini G europskog natjecanja, svladali su dosad neporaženi Panathinaikos golom Raffika Djebboura iz četvrte minute. Peti mu je to pogodak sezone. AEK-u je ovo bila četvrta pobjeda u sezoni. Na domaćem terenu imaju omjer od tri slavlja i jednog remija.

AEK je započeo u sastavu: Saja, Argyriou, Nasuti, Dellas, Dadomo, Makos, Kafes, Guerreiro, Lagos, Burns Djebbour.

Bosansko-hercegovački napadač Zlatan Muslimović u sedmoj je minuti, svojim ovosezonskim prvijencem, otvorio PAOK-u put do pobjede protiv Panioniosa. Tek druge u sedam odigranih utakmica. Među strijelce su se još upisivali Salpingidis (11.) i Fotakis (34.), a konačnih 3-1 postigao je Maniatis u 77. PAOK je, podsjetimo, suparnik zagrebačkog Dinama u skupini D Europa lige.

PAOK je započeo u sastavu: Krešić, Boussaidi, Malezas, Contreras, Sakellariou, Vitolo, Ivić, Fotakis, El Zhar, Salpigidis, Muslimović.

Nakon sedam odigranih kola ljestvicu predvodi Olympiacos s 18 bodova. Slijede Panathinaikos 14, AEK 13 i Kavala 12. PAOK se nalazi na jedanaestom mjestu s osam osvojenih bodova.

Nogometaši ruskog Zenita, posljednji i sljedeći suparnici splitskog Hajduka u skupini G Europa lige, remizirali su odigravši 3-3 kod Mahačkale u nedjeljnom susretu 25. kola ruskog prvenstva...

Domaćin je bio taj koji je otvorio golijadu preko Holende već u trećoj minuti. Ipak, sastav iz St. Peterburga, koji će na Poljudu gostovati 4. studenoga, uzvratio je silovito trima golovima. Dva je postigao Danny, a jednoga Zirianov. Taj je rezultat bio aktivan do same završnice kada, u 79. minuti Josan smanjuje na 2-3, da bi bod domaćinu, golom u 89., osigurao Bakajev.

S dvije utakmice manje u odnosu na konkurenciju, Zenit je jedina neporažena momčad ruske lige, te predvodi ljestvicu s 57 osvojenih bodova. Drugoplasirani Rubin ima šest manje. Mahačkala je na dvanaestom mjestu s 24 osvojena boda iz 25 odigranih utakmica.

U nedjeljnim dvobojima 12. kola belgijskog nogometnog prvenstva nastupili su i Dinamov (Club Brugge) i Hajdukov (Anderlecht) suparnik u Europa ligi. S različitim uspjehom...



Anderlecht je kao domaćin pobijedio Westerlo s 2-0, te prekinuo loš trend, budući da u prethodna dva prvenstva nastupa, na gostovanjima kod Standarda (5-1) i Cercle Bruggea (1-0) nije osvoji niti jedan bod.

Romelu Lukaku, 17-godišnji napadač Anderlechta, zabio je prvi gol na utakmici u 32. minuti, a u 78. minuti je gostujući bosansko-hercegovački nogometaš Adnan Mravac zabio autogol za konačnih 2-0. Uspjeh Anderlechta je tim veći, budući da je već od 17. minute igrao bez isključenog Polaka.

Obrnuta je priča kod Dinamovog prethodnog i sljedećeg suparnika u D skupini Europa lige. Club Brugge, a o njemu je riječ, nakon dvije pobjede u nizu poražen je kod Lokerena s 1-0. Strijelac je bio Taravel u 39. minuti. Ivan Leko odigrao je za domaćina cijelu utakmicu, a Ivan Perišić za Club Brugge drugo poluvrijeme.

U trećoj nedjeljnoj utakmici, Standard je kao domaćin pobijedio Gent s 2-1. Alen Pamić nije nastupio za Strandard, kao niti Mario Barić za Gent.

Genk predvodi ljestvicu s 29 bodova, a branitelj naslova Anderlecht skočio je na drugo mjesto s 24 boda. Treći je Standard s 23 boda, a Club Brugge zauzima tek 8. mjesto s 19 bodova.

Jupiler liga, 12. kolo:

Anderlecht – Westerlo 2-0

Lokeren – Club Brugge 1-0

Standard – Gent 2-1

Redoslijed: 1. Genk 29, 2. Anderlecht 24, 3. Standard 23, 4. Gent 22, 5. Mechelen 22, 6. Cercle Brugge 22, 7. Lokeren 21, 8. Club Brugge 19...

Linker
25. rujan 2024 11:19