Gareth Bale

 OSCAR J. BARROSO/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Oscar J. Barroso/zuma Press/profimedia
GOLF I PIVO

A što sada? Španjolci otkrivaju: Bale će nastaviti sa svojom velikom strasti, biznis već cvate

Velšanin je iznenadio objavom o završetku karijere, španjolska Marca otkrila je nove biznis planove
Piše: SNObjavljeno: 09. siječanj 2023. 18:23

Gareth Bale u ponedjeljak je iznenadio objavom o završetku karijere. Svojevremeno smo ga nazivali budućim osvajačem Zlatne lopte, prilikom dolaska u Real Madrid 2013. godine postao je najskuplji transfer u dotadašnjoj povijesti nogometa (101 milijun eura) i premda je osvojio brojna odličja i režirao solidan broj krucijalnih pogodaka, dojam je da je prerano stao na kočnicu, stoga ga već dugi niz godina javnost ne doživljava kao elitnog igrača. Što Velšanin planira nakon nogometne karijere?

Španjolski list Marca ukazao je na biznis planove najboljeg strijelca u povijesti reprezentacije Walesa (40 golova), a njegove poslovne ideje uglavnom su usmjerene ka zabavi. Bale je suvlasnik ugostiteljskog objekta Par 59. Radi se o ‘pubu‘ koji sadrži golf terene i na svojoj stranici naziva se "domom mini-golfa".

Poznato je da je golf oduvijek bio velika strast Garetha Balea, mnogi će reći i omiljeni mu sport budući da je s vremenom zapostavio igru pod svjetlima Santiago Bernabeua i, umjesto ponajboljeg nogometaša svoje generacije, postao je brzo zaboravljeno lice Madrida. Bale je tada, u posljednjim godinama pod bijelim dresom, vodio svojevrsni rat s upravom iz samo njemu poznatih razloga, 2019. otvoreno je provocirao ljubitelje Kraljeva.

"Wales, golf, Madrid - tim redoslijedom", stajao je napis na nacionalnoj zastavi koju je raširio prilikom proslave kvalifikacija na Europsko prvenstvo 2020., kada su Velšani porazili Ukrajince.

Time je Bale pokazao što mu je na listi prioriteta. Kafić se nalazi u Bristolu, a Marca tvrdi da Bale ima planove napraviti lanac tomu sličnih objekata, pokušat će se proširiti na druge gradove poput Newcastlea, Southamptona, Manchestera ili Liverpoola.

Drugi posao, nešto manji od Para 59, također je sportski bar koji je otvorio u svom rodnom gradu Cardiffu. Tamo se poslužuje pivo s njegovim imenom, proizvedeno u suradnji s Glamorgan Brewing Co. Bale Pale, Bale Ale i Bale Lager tri su vrste njegovog piva, a razlikuju se okusom i po postotku sadržanog alkohola.

Linker
19. travanj 2024 17:38