AP
MAN. CITY

30 milijuna funti za Luiza

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. kolovoz 2012. 13:51

Nakon neuspjelih pokušaja u potpisivanju danskog stopera Liverpoola Daniela Aggera, u Manchester Cityju su se okrenuli brazilskom stoperu Chelseaja Davidu Luizu (25).

Kako je menadžer nogometaša "građana" Roberto Mancini na deset tjedana zbog ozljede ostao bez Micaha Richardsa, krenuo je u potragu za igračem koji će mu donijeti širinu u obrani u kojoj udarni centralni par stopera čine Joleon Lescott i Vincent Kompany. Kako Stevan Savić također ima često problema s ozljedom, a Kolo Toure ne uživa neograničeno povjerenje, Mancini se dao u lov na Luiza za kojeg je prema The Sunu spreman platiti do 30 milijuna funti.

U srijedu je Luiz izostavljen iz Chelseajevog sastava za dvoboj 2. kola Premiershipa protiv Readinga zbog ozljede koljena, a kako je Brazilac ujedno vijest o svojim zdravstvenim problemima objavio na Twitteru, iz kluba su ga sankcionirali.

- Te društvene mreže su svuda oko nas sada. Rješavat ćemo to interno – komentirao je Chelseajev menadžer Roberto di Matteo.

Chelsea bi radije Luiza zadržao u momčadi, ali navodno bi ga bili spremni pustiti i nakon tek jedne sezone provedene u klubu (stigao iz Benfice za 25 milijuna eura) za dobru cijenu u slučaju dovođenja španjolskog desnog beka Marseillea Cesara Azpilicuete (22).

Linker
22. rujan 2024 06:47