TIM NWACHUKWU Getty Images Via Afp
PRIPREMNA UTAKMICA

VIDEO: Zvijezda od 100 milijuna eura konačno zabila prvijenac, prekrasnu akciju okrunio golom iz voleja

Navijači su na Lincoln Financial Fieldu mogli uživati u utakmici koja je završila s čak sedam pogodaka
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 23. srpanj 2023. 08:53

Chelsea je na Lincoln Financial Fieldu, inače domu NFL momčadi Philadelphia Eaglesa, u vrlo zanimljivoj utakmici svladao Brighton s čak sedam golova rezultatom 4:3.

Spektakl za američke gledatelje u 13. je minuti najavio Danny Welbeck koji je nakon ubačaja Mitome glavom pospremio loptu u mrežu. Ipak, nije dugo trebalo momčadi Mauricia Pochettina da uzvrati. Maatsen i Chukwuemeka kombinirali su u šesnaestercu Brightona, pokušaj je završio u bloku, a Nkunku se našao na pravom mjestu i odbijanac pretvorio u pogodak.

Na odmor se otišlo 1:1, a nakon nešto manje od 15 minuta igre u nastavku je Van Hecke zaradio drugi žuti karton pa su Galebovi ostali s igračem manje, a Chelsea je to odmah iskoristio...

image
TIM NWACHUKWU Getty Images Via Afp

Fantastična kombinacija novopridošlice Nicolasa Jacksona i Mihajla Mudrika, što je nakon duplog pasa potonji iskoristio i efektnim udarcem iz voleja s ruba kaznenog prostora vratio prednost momčadi iz Londona. Bio je to prvi pogodak Ukrajinca koji je za 100 milijuna eura na zimu u Chelsea stigao iz Šahtara. Iako se nije najbolje snašao u novoj sredini i znao je biti na udaru kritika britanskih novinara, možda ga prvijenac usmjeri na pravi put. Njegov pogodak pogledajte OVDJE.

Do kraja su još zabijali Gallagher i Jackson za Chelsea odnosno Joao Pedro i Deniz Undav za Brighton.

Linker
17. svibanj 2024 20:38