CANADIAN PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Canadian Press/shutterstock Editorial/profimedia
ČOVJEK ODLUKE

VIDEO Veliki povratak bivšeg asa Rijeke: ‘Nikad nisam vidio igrača koji je tako ubojit‘

Hrvatski nogometaš ima jako dobru statistiku u svom klubu, a sinoć je zabio za slavlje
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. veljača 2023. 10:09

U prošloj godini je zbog problema s ozljedom odigrao samo pet utakmica, no na početku nove MLS sezone vratio se u velikom stilu.

Damir Kreilach, bivši član Rijeke, kao kapetan je predvodio svoj Real Salt Lake do pobjede na gostovanju kod Vancouver Whitecapsa.

Gosti su slavili rezultatom 2:1, a Kreilach je postigao pobjednički pogodak u 73. minuti.

Kreilachov gol možete pogledati OVDJE.

- Ono što Dami donosi ekipi je puno više od toga što se može vidjeti očima. To je nevjerojatna količina liderstva, usmjeravanja utakmice, vođenja presinga, povezivanja kroz sredinu. Ali njegova najveća odlika je postizanje pogodaka. Nikad nisam vidio igrača koji je tako ubojit pred golom – hvalio je svog kapetana trener RSL-a Pablo Mastroeni.

Kreilach je nakon trijumfalnog povratka zahvalio svima na potpori tijekom dugotrajnog oporavka.

- Prije svega, hvala klubu. Nije bilo lako tijekom ovih 10 mjeseci koliko sam bio ozlijeđen, no sve je to dio posla. Ovo je sjajna pobjeda. Možda nismo u utakmicu ušli onako kako smo željeli, ali pokazali smo naš DNK u drugom poluvremenu, naš sjajan mentalitet – naglasio je ofenzivni veznjak RSL-a.

Ovo je 33-godišnjem Vukovarcu već šesta sezona u Real Salt Lakeu. Rijeku je napustio 2013. godine te je proveo četiri i pol godine u Union Berlinu prije odlaska u Ameriku.

U MLS-u Kreilach ima sjajnu statistiku, u 125 nastupa u regularnom dijelu sezone kao ofenzivni veznjak postigao je 44 pogotka i upisao 23 asistencije.

Zanimljiv je podatak da Real Salt Lake u posljednjih 14 godina nije izgubio na prvenstvenoj premijeri, iako je 13 utakmica odigrao na gostovanjima.

Linker
28. travanj 2024 23:35