Endrick 

 ARIC BECKER Afp
LUDA UTAKMICA

VIDEO: Triler u Teksasu prekinut zbog homofobije. Mlada zvijezda Reala ponovno briljirala u sudačkoj nadoknadi

Još uvijek maloljetni nogometaš zabio je tako i na svojoj trećoj uzastopnoj utakmici za reprezentaciju
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 09. lipanj 2024. 08:40

Brazil je golom duboko u sudačkoj nadoknadi vremena slavio protiv Meksika (3:2) u prijateljskoj utakmici igranoj u Teksasu. Meksikanci su se uspjeli vratiti u igru nakon što su pred 85.249 gledatelja na stadionu Kyle Field gubili 2:0, ali poraz na kraju nisu uspjeli izbjeći.

Tek što je utakmica počela Brazilci su zabili. Igrala se 5. minuta kada je zabio Pereira, a do idućeg pogotka čekalo se do 54. kada je Martinelli udvostručio vodstvo. Meksikanci su se u igru vratili golom Quinonesa u 71., a prava uzbuđenja ostavljena su za kraj.

U 92. minuti Martinez je zatresao mrežu za 2:2, a točku na i uzbudljive utakmice stavila je nova brazilska senzacija i buduća zvijezda madridskog Reala, 17-godišnji Endrick golom u 96. Još uvijek maloljetni nogometaš zabio je tako i na svojoj trećoj uzastopnoj utakmici za reprezentaciju.

Utakmica je, inače, nakratko bila prekinuta u 55. minuti zbog homofobnih uzvika meksičkih navijača. Čak je prijetilo i da bude završena prije vremena. Kao posljednje upozorenje na semaforu je objavljena poruka: "Zbog diskriminacijskih povika koje smo upravo čuli utakmica je privremeno prekinuta. Svi oni koji su sudjelovali u diskriminacijskim uzvicima bit će izbačeni sa stadiona".

Linker
09. lipanj 2024 08:40