ANDY BUCHANAN Afp
BEZ OLMA

VIDEO: Šok u Glasgowu! Španjolci poraženi, veznjak Manchester Uniteda golovima srušio Furiju

Škoti su ovom pobjedu preuzeli prvo mjesto u skupini A
Piše: SNObjavljeno: 28. ožujak 2023. 22:49

Novi veliki šok za španjolsku nogometnu reprezentaciju! Nakon što je na Svjetskom prvenstvu ispala već u osmini finala, Furija je danas s 2:0 izgubila od Škotske u drugoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE.

Škotski junak je Scott McTominay. Njihov pritisak na zadnju liniju dao je ploda na početku utakmice kada su u 7. minuti iskoristili jednu grešku španjolske obrane, a veznjak Manchester Uniteda je efektnim golom završio tu akciju. McTominay je bio strijelac i u 51. minuti kada je Škotska brzim kontranapadom izbacila cijelu obranu Španjolske.

Dani Olmo nije konkurirao za utakmicu, zbog lakše ozljede se vratio u Leipzig.

Škotska je sada s dvije pobjede na vrhu grupe A, Španjolska ima 3, a Norveška i Gruzija nakon današnjeg remija (1:1) imaju po jedan bod. Cipar je bez bodova.

Uvjerljivi Švicarci

U skupini I Švicarska je ostvarila još jednu uvjerljivu pobjedu svladavši u Ženevi Izrael s 3-0 (1-0) golovima Vargasa (39), Amdounija (48) i Widmera (52). Rumunjska je također ostala stopostotna svladavši u Bukureštu Bjelorusiju s 2-1 (2-0). Stanciu (17) i Burca (19) osiguali su prednost Rumunjskoj da bi Morozov (86) ublažio poraz gostiju. Veliki kiks napravilo je Kosovo koje je nakon boda iz Izraela odigralo samo 1-1 (0-0) u Prištini protiv Andore. Domaće je u vodstvo doveo Zhegrova (59), a izjednačio je Rosas (61) samo dvije minute potom. (Hina)

Linker
06. listopad 2024 03:24