PRO SHOTS PHOTO AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA
ZABIO I MUSA

VIDEO: Nevjerojatna utakmica Alena Halilovića! Fantastičan gol i asistencija za gotovo savršenu ocjenu

Hrvatski igrači imali su sjajan dan, njihovi potezi obilježili su utakmice diljem Europe
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 16. rujan 2023. 22:38

Bio je ovo briljantan vikend za Alena Halilovića koji se čini se skrasio u nizozemskom prvoligašu Fortuni Sittard. U sklopu 5. kola Eredivise zabio je pogodak (VIDEO) i upisao asistenciju u pobjedi nad Volendamu (3:1).

Njegov nastup Sofascore je ocjenila s gotovo maksimalnih 9.9., a dodajmo kako je Halilović igru napustio u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Osim ranije spomenutog gola i asistencije, Halilović je osam ključnih dodavanja te je kreirao još jednu veliku šansu. Bio je gotovo savršeno uspješan u driblinzima (3/4), a imao je 88% uspješnih dodavanja (36/41).

Podsjetimo, Halilović je došao u Fortunu kao slobodan igrač. Posljednji angažman imao je u Rijeci iz koje je otišao u siječnju. Spominjali su se mogući odlasci u španjolske drugoligaše Eldense i Albacete te u Ujedinjene Arapske Emirate, ali se odlučio na odlazak u Nizozemsku.

image

Detaljniju statistiku pogledajte OVDJE

Sofascore

Do trećeg prvenstvenog gola u novoj sezoni portugalske lige stigao je Petar Musa.

Napadač Vatrenih u devetoj je minuti zabio za vodstvo 0:1 protiv Vizele. Primio je dodavanje Rafa Silve nakon kontre i s 11 metara poslao loptu u mrežu. Gol Muse pogledajte OVDJE.

Do poluvremena se u strijelce upisao i Angel Di Maria u 39. minuti, a konačnih 1:2 je u 70. iz jedanaesterca postavio Samu. Za domaći je sastav cijelu utakmicu branio Fabijan Buntić, a Musa je zamijenjen u 86. minuti.

Podsjetimo ranije su tijekom ove subote izvan HNL-a za svoje klubove zabijali i hrvatski reprezentativci Andrej Kramarić, Luka Ivanušec te mladi Vatreni Marin Ljubičić dok su Lovro Majer i Ivan Perišić zabilježili asistencije.

Linker
05. svibanj 2024 13:47