GLYN KIRK Afp
VELIKAN U PROBLEMIMA

VIDEO: Nema kraja mukama Ajaxa, Šutalo i Sosa s novim porazom ispraćeni iz Engleske

Ovom pobjedom Brighton je nadoknadio poraz protiv AEK-a i zauzeo drugo mjesto u skupini B
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 26. listopad 2023. 22:52

Nema kraja mukama nizozemskog Ajaxa. Nakon što su za vikend u prvenstvenom susretu poraženi na gostovanju kod Utrechta rezultatom 3:4, ista ih je sudbina dočekala i na gostovanju kod engleskog Brightona u sklopu susreta trećeg kola Europske lige.

Ajax je poražen rezultatom 2:0, a prvi pogodak kojim su domaćini uzeli vodstvo postigao je Brazilac Joao Pedro. Nakon dobre kombinacije domaćina u šesnaestercu se našao Japanac Mitoma te uputio udarac, a na odbijenoj lopti se našao Pedro i postigao pogodak kojim je engleska momčad otišla na poluvrijeme s minimalnom prednošću.

Pogodak za vodstvo Brightona možete pogledati OVDJE.

Ubrzo u nastavku prednost je udvostručio Ansu Fati. Mladi Španjolac odličnim je utrčavanjem dočekao dubinsku loptu Simona Adingre i pospremio loptu iza vratara Dianta Ramaja i tako postavio konačan rezultat za novi poraz nizozemske momčadi, prvi nakon smjene trenera Mauricea Steijna.

Pogodak Fatija možete pogledati OVDJE.

Hrvatski reprezentativci Josip Šutalo i Borna Sosa odigrali su cijelu utakmicu za Ajax. Jakov Medić nije ulazio s klupe.

Ovom pobjedom Brighton je nadoknadio poraz protiv AEK-a i zauzeo drugo mjesto u skupini B s četiri boda. Na prvom mjestu je francuski Marseille s pet bodova, dok AEK na trećem mjestu također ima četiri. Ajax je na posljednjem mjestu s dva boda.

Linker
23. lipanj 2024 13:56