Nuno Santos

 SOPA IMAGES/SIPA PRESS/PROFIMEDIA
KAKVA ŠTETA

VIDEO: Na trenutak je to bio gol sezone, spektakularan pogodak na kraju je ipak poništen

Prava je šteta što će ovaj potez vrlo brzo biti zaboravljen i to zbog 57 cm zaleđa koje mu je prethodilo
Piše: Vito TomasObjavljeno: 01. ožujak 2024. 10:24

Sporting Lisabon svladao je Benficu s 2:1 u prvoj utakmici polufinala portugalskog kupa. U uzbudljivom gradskom derbiju dominirala je zelena strana portugalske prijestolnice.

Domaćini su poveli već u 9. minuti preko Pedra Gonçalvesa. Na idući gol čekali smo do 54. minute kad Viktor Gyökeres povećava vodstvo Sportinga. 15 minuta kasnije Fredrik Aursnes smanjuje za Benficu i postavlja konačni rezultat.

Ipak, na trenutak to nije bio krajnji rezultat, jer je u 93. minuti Nuno Santos zabio jedan od najboljih poništenih golova ikad. Santos je dočekao odbijanac nakon čišćenja obrane Benfice i senzacionalno volejem u zraku pogodio desne protivničke rašlje. Pogodak je, pak, na žalost domaćih, ali i neutralnih navijača, ocijenjen neregularnim zbog zaleđa jednog od igrača Sportinga nakon ubačaja iz slobodnog udarca.

Malo je to olakšanje za Benficine navijače koje uzvratna utakmica očekuje za nešto više od mjesec dana. Prava je šteta što će ovaj potez vrlo brzo biti zaboravljen i to zbog 57 cm zaleđa koje mu je prethodilo. Da je gol regularan, nesumnjivo bi ušao u konkurenciju za gol sezone.

SAŽETAK UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

PONIŠTENI POGODAK POGLEDAJTE OVDJE

Linker
24. travanj 2024 18:58