TIZIANA FABI/Afp
EMOTIVNI ODLAZAK

VIDEO Mourinho u suzama napustio Romu, navijači ga došli ispratiti na zadnji trening

Portugalac je na klupi Rome imao najniži prosjek bodova u trenerskoj karijeri
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 16. siječanj 2024. 17:27

Šokantni utorak za navijače Rome i svjetski nogomet donio je sljedeću vijest: karizmatični Portugalac José Mourinho više nije trener Rome.

Nakon poraza od Milana rezultatom 3:1 i lošeg dojma zbog kojeg je momčad tek 9. na ljestvici Serie A s velikim zaostatkom za Interom, kao i činjenicom da Mourinho zbog tko zna koje po redu suspenzije nije bio na klupi već je utakmicu pratio s tribina, počele su kolati glasine o tome kako mu se trenerska stolica trese, a jutros su se glasine i obistinile.

Mourinhova klauzula za raskid ugovora i općenito velika plaća vjerojatno je sprječavala vlasnike Rome da ovaj otkaz aktiviraju i ranije, no strpljenja s trenerom koji im je donio europski trofej 2022. godine osvajanjem Konferencijske lige, više nisu imali.

61-godišnji “The Special One” je u karijeri vodio Benficu, Uniao Leiriju, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United i Tottenham, a na klupi Rome bio je od srpnja 2021. godine. Vodio je u 138 utakmica, uz najniži prosjek bodova karijere – 1,70 po utakmici. Upisao je 68 pobjeda, 30 remija i 40 poraza, no čini se kako su mu nešto slabije ovogodišnje predstave i tri utakmice zaredom bez pobjede u konačnici presudile.

Nakon vijesti o otkazu, navijači su se okupili ispred Rominog trening kampa gdje su se došli oprostiti od Portugalca. Vidno emotivni Mourinho je u suzama posljednji puta pozdravio navijače.

Trenersku palicu preuzeo je 40-godišnji Daniele De Rossi, nakon Francesca Tottija, najveća igračka zvijezda Rome u posljednjih nekoliko desetljeća.

De Rossi je nosio dres Rome od 2001. do 2019. godine, dok je pred kraj karijere kratko igrao za argentinski Boca Juniors. Ukupno je u Romi skupio čak 616 nastupa. Za talijansku reprezentaciju je odigrao 117 utakmica te je bio član momčadi koja je 2006. godine u Njemačkoj postala svjetski prvak.

Linker
27. travanj 2024 14:55