LUIS ROBAYO Afp
BIJES U BUENOS AIRESU

VIDEO: Messi i društvo u potpunom šoku! Slavni Argentinac fizički nasrnuo na protivnika u masovnom okršaju

Sudac je podijelio čak osam žutih kartona, a malo je čudo kako u 90 minuta nije bilo i isključenja
Piše: SNObjavljeno: 17. studeni 2023. 07:22

Nogometaši Argentine doživjeli su noćas prvi poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine, i to na svojoj La Bonboneri, usred Buenos Airesa, pred 57.200 gledatelja.

Bio je to za Gaučose i prvi poraz još od grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru, a nanio ga je prvacima svijeta Urugvaj, slavivši 2:0 golovima Arauja u 41. i Darwina Nuneza u 87. minuti.

image
LUIS ROBAYO Afp
image
LUIS ROBAYO Afp

Ne treba posebno naglašavati kako je ovakav rasplet pao igračima Argentine. Utakmicu su obilježili prekršaji i sukobi, a najžešće je zaiskrilo u 20 minuti kad je Mathias Olivera ušao u okršaj s Rodrigom De Paulom. Počelo je uvredama i naguravanjem, a onda je u sukob ušao i Messi koji je dotrčao do Olivere, odgurnuo ga prvo desnim laktom, a potom i lijevom rukom primio za vrat.

Uslijedilo je opće naguravanje u kojem je najviše posla imao sudac. Do kraja utakmice podijelio je čak osam žutih kartona, a malo je čudo kako nije bilo i isključenja.

OKRŠAJ IGRAČA I MESSIJEV ‘LAKAT‘ POGLEDAJTE OVDJE

Brazil je pak doživio drugi uzastopni poraz nakon što je u Barranquilli izgubio 1:2 od Kolumbije. Iako su Brazilci poveli golom Gabriela Martinellija nakon samo tri minute igre, Luis Diaz je Kolumbijcima osigurao pobjedu i tri boda pogocima u 74. i 78. minuti.

Nakon poraza Argentina je i dalje prva sa 12 bodova, a Brazil je pao na peto mjesto i ima sedam bodova. Urugvaj je ostao na drugom mjestu, ali samo dva boda bliži susjedima koje je pobijedio prvi put nakon 2013. godine. Kolumbija je nakon pet odigranih utakmica napredovala na treće mjesto i ima devet bodova.

U preostalim utakmicama Bolivija je pobijedila Peru 2:0 i tako se podigla s dna ljestvice. Tamo je sada Peru. Utakmice Venezuele i Ekvadora te reprezentacija Čilea i Paragvaja završile su bez golova.

U sljedećem kolu, 22. studenog na Maracani igraju Brazil i Argentina, a preostale su utakmice Paragvaj - Kolumbija, Ekvador - Čile, Urugvaj - Bolivija i Peru - Venezuela.

Standings provided by Sofascore
Linker
23. travanj 2024 01:32