CESAR MANSO Afp
LA LIGA

VIDEO: Lewandowski zabio hat-trick u pobjedi Barcelone, Girona nakon drame svladala Athletic Bilbao

Pobjedom je Barcelona stigla do 24 boda, tri boda više od rivala Real Madrida
Piše: HinaObjavljeno: 06. listopad 2024. 18:36

Hat-trick Roberta Lewandowskog u prvom poluvremenu doveo je vodeću momčad LaLige Barcelonu do pobjede 3:0 u gostima kod Deportivo Alavesa u nedjelju, dok je poljski napadač povećao svoje vodstvo na vrhu ljestvice strijelaca lige.

Barcelona je vrlo rano osigurala pobjedu u Alavi. Lewandowski je glavom pogodio iz slobodnog udarca Raphinhe u sedmoj minuti prije nego što je u 22. minuti brazilsko krilo pružilo još jednu asistenciju u protunapadu za 36-godišnjeg poljskog napadača koji je pogodio za 2:0.

Lewandowski je kompletirao svoj hat-trick u 32. minuti za svoj 10. gol u LaLigi u devet utakmica ove sezone, ali unatoč svojoj dominaciji Barcelona nije uspjela postići još jedan pogodak jer je Antonio Sivera bio odličan na vratima Alavesa sa šest vrhunskih obrana.

HAT-TRICK LEWANDOWSKOG POGLEDAJTE OVDJE

Pobjedom je Barcelona stigla do 24 boda, tri boda više od rivala Real Madrida, dok je Alaves 12. s 10 bodova.

Nogometaši Girone pobijedili su na svom terenu Athletic Bilbao s 2-1 u susretu devetog kola španjolske Primere i to golom u osmoj minuti sudačke nadoknade.

Katalonci su poveli golom Yasera Asprille u 39. minuti, a za izjednačenje Bilbao gol je postigao Oihan Sunset. u 41. minuti. Girona je ipak pobijedila pogotkom veterana Christiana Stuanija iz jedanaesterca u osmoj minuti sudačke nadoknade. U 28. minuti Bask Alex Berenguer je promašio penal.

Bilbao je šesti sa 14 bodova, a Girona na 11. mjestu ima dva boda manje.

Linker
06. listopad 2024 19:37