Tadić i Kokcu

 Screenshot
NEUGODAN TRENUTAK

VIDEO: Kapetan Feyenoorda odbio pružiti ruku srpskom reprezentativcu, nije ga želio niti pogledati

Turski reprezentativac jednu je stvar posebno zamjerio kapetanu Ajaxa
Piše: SNObjavljeno: 21. ožujak 2023. 12:26

Zanimljiva situacija dogodila se uoči velikog nizozemskog derbija između Ajaxa i Feyenoorda.

Dva dana nakon derbija u Amsterdamu još se priča o samoj utakmici koja je završila 3:2 pobjedi gostiju, ali i situaciji uoči samog njenog početka. Tada se, naime, kapetan Feyenoorda Orkun Kokcu odbio rukovati s Ajaxovim kapetanom Dušanom Tadićem.

Trenutak kada je kapetan Feyenoorda odbio rukovanje s Tadićem možete pogledati OVDJE.

Turski reprezentativac se nije htio rukovati sa Srbinom i uopće ga nije želio pogledati u oči. Sa sucima se najnormalnije pozdravio, ali ne i s kapetanom Ajaxa. Razlog? Tadić je prošlog mjeseca odbio nositi kapetansku traku u znak pomoći Turskoj i Siriji koje je pogodio razorni potres i odnio velike ljudske žrtve.

Mnogi sportski klubovi uključili su se u akciju pružanja pomoći i prikupljanja novca za pomoć zemljama pogođenima potresom, a čelnici Nizozemskog nogometnog saveza odlučili su da kapetani klubova u toj zemlji nose posebne kapetanske trake s napisom ‘Molite se za Tursku i Siriju‘ u znak podrške narodima pogođenih zemalja.

Može se vidjeti kako je Tadić neko vrijeme čekao Kokcua da se rukuju, ali kada je vidio da Turčin to ne želi, odlučio se udaljiti.

Tadić je u spomenutoj utakmici u 37. minuti zabio gol za 2:1 vodstvo Ajaxa u tom trenutku, ali Feyenoord je u nastavku preokrenuo i slavio 3:2 za plus 6 na ljestvici ispred velikog rivala.

Linker
25. travanj 2024 15:14