Petar Musa

 CARLOS COSTA/AFP/PROFIMEDIA Carlos Costa/afp/profimedia
PODIŽE FORMU

VIDEO: Imamo li novog kandidata za Katar? Pogledajte pogodak hrvatskog napadača koji čeka Dalićev poziv

Već je zahvaljujući svojim sjajnim igrama zapeo za izbornikovo oko, možda ga i pozove za SP...
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 29. listopad 2022. 22:12

Nakon što je u utorak u Ligi prvaka pobijedila Juventus (4-3), i posljedično ga izbacila iz najelitnijeg klupskog natjecanja na svijetu, Benfica je nastavila suvereno koračati i nacionalnim prvenstvom. Momčad Rogera Schmidta u dvoboju 11. kola portugalske lige deklasirala je Chaves s 5-0, a jedan od strijelac bio je i Petar Musa.

Hrvatski napadač je ušao u igru u 72. minuti umjesto Goncala Ramosa, pri rezultatu 3-0, a samo devet minuta nakon toga upisao se među strijelce. Akciju je povukao Enzo Fernandez, koji je na vrhu gostujućeg kaznenog prostora odigrao dupli pas s Diogom Goncalvesom, a zatim proslijedio do Muse. Zagrepčanin je primirio loptu, te, u padu, s nekih devet-deset metara, pogodio bliži kut suparničkih vrata. Bio je to njegov drugi ovosezonski ligaški gol u sedmom nastupu, a još jednom je poentirao u portugalskom kupu.

>>> POGODAK MUSE POGLEDAJTE OVDJE <<<

Podsjetimo, Musa je prve nogometne korake napravio u Hrvatskom dragovoljcu, a zatim je preko Intera i Zagreba 2017. otišao u inozemstvo - u Slaviju Prag. Prve četiri sezone proveo je na posudbama u Viktoriji Zizkov, Slovanu iz Libereca i Union Berlinu. Za svaku od navedenih momčadi pružao je dobre partije, zabijao i asistirao, ali to nije bilo dovoljno da se nametne u matičnom klubu. Slavia ga je tako u kolovozu prošle godine za 250 tisuća eura poslala na novu posudbu u Boavistu. Tamo je doživio ekspanziju i u 31 nastupu postigao 12 golova, te upisao četiri asistencije. Portugalski prvoligaš na koncu je otkupio njegov ugovor i ovog ga ljeta prodao Benfici za 5,5 milijuna eura.

Zahvaljujućim sjajnim igrama u Portugalu prošle sezone, izbornik Zlatko Dalić pozvao ga je za lipanjske reprezentativne akcije u Ligi nacija protiv Austrije, Francuske i Danske, ali Musa u konačnici nije ostvario svoj debi za "vatrene" zbog zaraze koronavirusom.

Linker
18. travanj 2024 18:44