Slavlje austrijskih igrača

 TOMAS BENEDIKOVIC/Afp
AUSTRIJANCI I NIJEMCI

VIDEO Čudesna večer na travnjacima, dva gola pala u prvih 10 sekundi, pao je svjetski rekord

Jednu od najlakših asistencija ikad je, pak, zaradio Michael Gregoritsch
Piše: SNObjavljeno: 23. ožujak 2024. 21:05

U prijateljskom dvoboju u Bratislavi Austrija je s 2:0 slavila protiv Slovačke. Ne bi to bila vijest da na utakmici nismo vidjeli novi svjetski rekord. I to kakav!

Naime, pogodak Christopha Baumgartnera nakon samo šest sekunda, kojim je Austrija došla u vodstvo, najbrži je gol u povijesti na reprezentativnom nivou. Pogodak je, osim što je nevjerojatno brzo postignut, pravo malo remek djelo. Baumgartner se odmah po sučevom zvižduku sjurio put domaće polovice, prošao tri suparnička igrača i sjajno pogodio s nekih 20 metara.

Pogodak Baumgartnera pogledajte OVDJE.

Jednu od najlakših asistencija ikad je, pak, zaradio Michael Gregoritsch, doslovno dotaknuvši loptu za Baumgartnera, u stilu Sergia Busquetsa za Messija u polufinalu Lige prvaka 2011. godine protiv Real Madrida. Potvrdu pobjede Austriji je u 82. minuti donio Andreas Weimann.

No, tu rubrika nevjerojatno brzih golova ne završava. Naime, u prijateljskom dvoboju Francuske i Njemačke, koji se trenutno igra, Florian Wirtz je zabio nakon samo sedam sekunda! Nakon izvedene lopte s centra, Toni Kroos je proslijedio do 20-godišnjeg veznjaka Bayer Leverkusena, a on je, u stilu gore navedenog Baumgartnera, sa slične udaljenosti poslao bombu, neobranjivu za domaćeg vratara Bricea Sambu.

Pogodak Wirtza, koji je drugi najbrži u povijesti međunarodnih utakmica reprezentacija, pogledajte OVDJE.

Linker
28. travanj 2024 11:25