NIKSA STIPANICEV Cropix
REORGANIZACIJA

Velika promjena u susjedstvu: Smanjuju broj sudionika lige, uzor im je HNL

Liga trenutno broji 12 klubova, a smatraju da će smanjivanjem dobiti i veću kvalitetu
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 09. travanj 2024. 20:09

U ponedjeljak je održana sjednica Izvršnog odbora N/FSBiH na kojoj je, između ostalih, usvojena odluka da se od sezone 2025/26. WW-in liga Bosne i Hercegovine smanji s 12 na deset momčadi.

"Usvojen je prijedlog odluke o smanjenju broja klubova WWin lige BiH s 12 na deset klubova s početkom od natjecateljske sezone 2025/2026, kao i prijedlog odluke o formiranju stalnog natjecanja pod nazivom Superkup NS/FS BiH s početkom od natjecateljske sezone 2024/25. U okviru Superkupa NS/FS BiH će se igrati jedna utakmica, i to između pobjednika WWin lige BiH i osvajača Kupa BiH iz prethodne sezone", poručili su iz Saveza priopćenjem.

WWin liga trenutno broji 12 klubova, a u tamošnjem Savezu smatraju da bi smanjivanjem dobili i veću kvalitetu lige. U tome im je uzor hrvatska liga i Supersport HNL gdje se smanjenjem na deset klubova dugoročno dobio rast kvalitete lige.

Zbog ove odluke će iduće sezone će iz najvišeg ranga ispasti čak četiri kluba. Također, u idućih nekoliko sezona će se ići u reorganizaciju nižih liga kako drugi i treći rang ne bi imali viška klubova.

Linker
16. travanj 2024 14:24