IGOR KUPLJENIK/MI-PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Igor Kupljenik/mi-press/Shutterstock Editorial/Profimedia
BEZ MILOSTI

UEFA kaznila srpsku nogometnu reprezentaciju zbog rasizma u okršajima protiv Slovenije i Norveške

Disciplinska komisija pri UEFA-i kaznila je Srbiju zbog rasističkih incidenata u Ligi nacija
Piše: SN, HinaObjavljeno: 15. srpanj 2022. 15:27

Odnosi se to na ponašanje navijača srpske reprezentacije tijekom utakmica odigranih u lipnju protiv Norveške i Slovenije.

Srbiji je izrečena kazna da u dvije sljedeće utakmice pod UEFA-inim okriljem mora igrati pred praznim tribinama, ali je druga utakmica kazne uvjetnog tipa, pa će tako zasad pred praznim tribinama igrati samo protiv Švedske u Ligi nacija.

Kontrolno, etičko i disciplinsko tijelo UEFA-e (CEDB) donijelo je odluku zbog ispada srpskih navijača na utakmicama protiv Norveške (0-1) 2. lipnja i Slovenije u Ljubljani (2-2) 12. lipnja. Disciplinski organ UEFA-e kaznio je selekciju Srbije jednom utakmicom bez publike, a ako se slični prekršaji ponove, "orlovi" će još jedan meč morati igrati pred praznim tribinama.

Nogometni savez Srbije morat će platiti ukupno 43.000 eura zbog tri različita incidenta - 30.000 eura zbog navijačkog rasizma, 5.000 eura zbog ulaska navijača na teren i 8.000 eura zbog navijača koji su koristili lasere.

Osim toga, UEFA je suspendirala srpskog reprezentativnog vratara Predraga Rajkovića na dvije utakmice zbog vrijeđanja službene osobe tijekom utakmice protiv Slovenije.

Na sljedećoj utakmici protiv Švedske, 24. rujna u Beogradu, srpski nogometaši morat će nositi transparent s natpisom "Reci ne rasizmu", navodi Tanjug.

Linker
11. lipanj 2024 10:15