Igor Tudor

 MATTHIEU MIRVILLE/Dppi Via Afp
NOVI ANGAŽMAN

Tudor na korak do povratka u Serie A: ‘Sve bi moglo biti gotovo u sljedećim satima‘

Hrvatski trener prvi je izbor čelnika Lazija, koji je dao otkaz Mauriziju Sarriju
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 14. ožujak 2024. 16:00

Igor Tudor prvi je izbor čelnika Lazija za novog trenera. Talijanski mediji navode kako bi se uskoro, možda i u idućih nekoliko sati, trebao definirati dogovor između Hrvata i rimskog kluba koji je bez trenera nakon otkaza Mauriziju Sarriju.

Sarrijev dosadašnji pomoćnik Giovanni Martusciello vodit će Lazio idućeg vikenda protiv Frosinonea, a ta prva će mu ujedno biti i posljednja utakmica na klupi. Reprezentativna stanka koja slijedi idealna je prilika da se dogodi promjena na mjestu trenera i u Laziju nemaju puno vremena. Tudor, Gennaro Gattuso i Lionel Scaloni bili su favoriti za novog trenera, no čini se kako su čelnici rimskog kluba konačno "prelomili" u svojoj odluci.

"Prvo ime za klupu Biancocelestija bio je i ostao Igor Tudor. U sljedećih nekoliko sati taj kontakt će se definitivno ubrzati. Spreman je ugovor do kraja sezone plus još jedna sezona", objavio je Matteo Moreto.

Pokaže li se ta tvrdnja točnom, Tudor bi se u Serie A trebao vratiti nakon dvije i pol godine koliko je prošlo otkako je napustio klupu Hellas Verone.

Bio to Tudor ili ne, novog trenera Lazija očekuje pakleni raspored na početku mandata, odnosno tri derbija u samo tjedan dana. Prvo prvenstvena utakmica protiv Juventusa, potom polufinale Kupa protiv istog protivnika, a na kraju i gradski derbi s Romom. Lazio je, inače, nakon 28 odigranih kola na devetom mjestu Serie A, osam bodova udaljen od Rome koja drži posljednje mjesto koje vodi u Europu.

Linker
21. travanj 2024 11:31