GLYN KIRK Afp
PREMIERSHIP

Tottenham vodio 2:0 pa izgubio u gostima, Ten Hag opet nije pobijedio, Chelsea kiksao kod kuće

Golove su za slavlje Brightona postigli Minteh u 48., Rutter u 58. i Welbeck u 66. minuti
Piše: HinaObjavljeno: 06. listopad 2024. 19:39

U posljednjem ogledu sedmog kola engleske Premier lige nogometaši Brightona su pobijedili Tottenham na domaćem terenu s 3:2, iako su gosti vodili 2:0.

U prvom dijelu dvoboja Tottenham je bio bolji te je zasluženo vodio 2-0 golovima Johnsona u 23. i Maddisona u 37. minuti. U nastavku se cijela situacija okrenula, a Brighton je postigao tri pogotka za pobjedu i skok preko Tottenhama na ljestvici.

Golove su za domaće slavlje postigli Minteh u 48., Rutter u 58. i Welbeck u 66. minuti. Brighton je sada šesti na ljestvici, dok je Tottenham deveti.

Nakon sedmog kola nogometaši Manchester Uniteda i dalje imaju samo dvije pobjede, ove nedjelje su odigrali 0:0 kod Aston Ville. Poslije sedam odigranih utakmica Manchester United je tek na osam bodova te je ostao na 14. mjestu ljestvice. U zadnjih pet utakmica, u svim natjecanjima, Manchester United ima četiri remija i jedan poraz.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Do pobjede u sedmom kolu nije stigao ni Chelsea, odigrao je pred svojim navijačima 1:1 protiv Nottingham Foresta. Oba su pogotka postignuta u drugom poluvremenu. Gosti su poveli golom Wooda u 49. minuti, dok je Chelsea izjednačio u 57. kada je strijelac bio Madueke.

Od 78. minute Chelsea je imao igrača više nakon isključenja Ward-Prowsea, ali brojčanu prednost nije iskoristio za novi pogodak i osvajanje tri boda. U nadoknadi su gosti imali dvije sjajne prilike, ali nisu zabili, čime nisu uspjeli ponoviti nedavno slavlje u gostima kod Liverpoola.

image
BENJAMIN CREMEL Afp

Linker
06. listopad 2024 20:48