PAU BARRENA Afp
POBJEDA KATALONACA

Tko će kome, nego svoj svome: Pogledajte kako je João Félix srušio Atlético i donio slavlje Barceloni

S ovom pobjedom Barcelona sada ima tri boda više na trećem mjestu od četvrtog Atletica
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 03. prosinac 2023. 23:03

Nogometaši Barcelone upisali su pobjedu nad Atletico Madridom u posljednjoj utakmici 15. kola La Lige. Barca je na svojem zamjenskom Olimpijskom stadionu slavila zahvaljujući pogotku Joao Felixa iz 28. minute.

Tako je igrač koji se službeno računa kao igrač Atletico Madrida na posudbi u Barceloni zapečatio sudbinu svojeg matičnog kluba. Portugalac je pogodak postigao nakon sjajne akcije Katalonaca, koja je počela s golmanom Inakijem Penom. Kroz nekoliko preciznih dodavanja domaćini su prenijeli loptu do Brazilca Raphinhe, koji je poslao ključno dodavanje u prostor za Felixa. Portugalac se jednim dodirom riješio natrčalog braniča, Argentinca Moline, i izašao sam pred Oblaka pod nezgodnim kutem, nakon čega je majstorski potkopao loptu i smjestio ju iza slovenskog vratara.

POGODAK FELIXA POGLEDAJTE OVDJE

Barcelona je kroz utakmicu imala još pregršt prilika, a posebno je vrijedno istaknuti promašaj Roberta Lewandowskog iz 12. minute kada Poljak nije dobro reagirao na povratnu loptu Julesa Koundéa. Utakmicu je obilježio i izrazito velik broj žutih kartona. Glavni sudac utakmice Jose Maria Sanchez Martinez podijelio ih je ukupno osam, i to po četiri s obje strane. Žuti karton dobio je i trener Barcelone, Xavi.

S ovom pobjedom Barcelona sada ima tri boda više na trećem mjestu od četvrtog Atletica, uz utakmicu više. Lider prvenstva je i dalje Real Madrid s četiri boda više od Katalonaca.

Linker
20. svibanj 2024 18:46