Roberto Mancini

 INA FASSBENDER Afp
VJERUJE U PROCES

Talijani primili pet komada, Mancini - mrtav hladan ispalio: ‘Pa mislio sam da ćemo izgubiti i ranije!‘

Izbornik talijanske nogometne reprezentacije se mora nositi s teškim porazom u Ligi nacija
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. lipanj 2022. 08:21

Italija je doživjela šokantan poraz od Njemačke koja je slavila s visokih 5:2. Usprkos tome što talijanski mediji i neki kritičari to nazivaju sramotom, izbornik Roberto Mancini kaže kako se sada osjeća 'pozitivnije' nego ranije kad je remizirao s Engleskom i Njemačkom.

"Nitko ne voli gubiti, posebno ne 5:2, ali nažalost ovo je proces u kojem stvari mogu poći po zlu. Branili smo se dosta loše i dozvolili Njemačkoj da se previše razmaše. Na kraju smo uspjeli reagirati i imamo i neke pozitivne stvari. Naš prvotni pristup je bio totalno pogrešan, ni fizički im nismo bili blizu. Šteta jer smo imali prvu veliku šansu na utakmici", rekao je Mancini.

Italija je u ovom ciklusu remizirala 1:1 s Njemačkom, pa pobijedila Mađarsku s 2:1 i remizirala s Engleskom 0:0 prije teškog poraza od Nijemaca.

"Da budem iskren, mislio sam da ćemo doživjeti teški poraz od Njemačke i u prvoj utakmici u Bologni. Ako imamo pet bodova iz četiri utakmice, znači da smo bili dosta dobri. Moramo prihvatiti da će biti i prepreka na našem putu, ali moramo kroz ovo proći kako bismo postali jača ekipa. Njemačka je trenutno na višem nivou i razlika je ogromna", rekao je Mancini pa našao i neke pozitivne strane:

"Nije sve tako crno. Gnonto je zabio svoj prvi gol i bio među najboljima na utakmici. Giorgio Scalvini je bio odličan s klupe, a i na treningu. Odlično igra i kao stoper i kao veznjak."

U isto vrijeme, Engleska je s 4:0 izgubila od Mađarske.

"Činjenica je da Englezi nisu koristili klince i to je dosta različit poraz od našeg. Osjećam se puno pozitivnije danas nego što sam bio nakon remija s Engleskom ili Njemačkom jer sam vidio neke stvari u našem nogometu i taktici. Napokon smo shvatili neke važne stvari", rekao je Mancini pa pojasnio:

"Naučili smo da se možemo braniti s trojicom izal da postoje sustavi koji nisu 4-3-3, da imamo igrače na koje možemo računati i da ćemo se vratiti i biti momčad koja dolazi Njemačkoj ne da bi bila dominirana, nego da preuzme kontrolu i diktira tempo. Bilo je puno toga pozitivnog usprkos razočaravajućem porazu", zaključio je talijanski izbornik.

Linker
19. travanj 2024 16:21