Roberto Mancini

 ALBERTO PIZZOLI Afp
PONUDILA OBJAŠNJENJE

Svojim je potezom šokirao Italiju, u obranu stala njegova majka: ‘Ne znam zašto je to učinio...‘

Sad već bivši talijanski izbornik ostavio je reprezentaciju usred kvalifikacija za Euro
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 14. kolovoz 2023. 12:52

Nedavna ostavka Roberta Mancinija na mjestu izbornika talijanske reprezentacije nakon pet godina mandata šokirala je ljubitelje nogometa na Apeninima, a osvajač Eura 2020. nije dao posebno objašnjenje iznenadnog postupka. Navijači su bili šokirani, a sad su pomalo ljuti jer mediji prenose vrlo ozbiljne napise da je ovaj to učinio jer je dobio lukrativnu ponudu iz Saudijske Arabije na mjesto izbornika te zemlje. Mancini je ostao zatvoren, a mediji gladni informacija objašnjenje su potražili od njegove majke Marianne. U razgovoru za "Quotidiano Nazionale" Marianna Mancini je dala svoje viđenje priče:

- Vijest da je Roberto dao ostavku saznala sam od rođakinje; ona me je bila nazvala i rekla da je to saznala gledajući TV. I ja sam bila iznenađena. Roberto i ja nikad ne razgovaramo o njegovom poslu, naš je odnos uvijek bio takav. Nama je kao roditeljima stalo samo da on bude dobro. Sad je u Francuskoj na odmoru i još uvijek se nismo čuli. Jednog ćemo dana o tome razgovarati. Vidjeli smo se nedavno za moj rođendan, imali smo lijepu zabavu. Zatim je otišao na Sardiniju.

Majka je pokušala obraniti sina:

- On je vrlo poštena i velikodušna osoba, dobar je čovjek. Roberto ima veliko srce i još uvijek nije prebolio smrt Gianluce Viallija s kojim je bio jako povezan. Nemam pojma zašto je Roberto otišao i zašto je donio takvu odluku, ispričat će mi jednog dana. Kao njegovi roditelji, mi ćemo uvijek biti uz njega, ma što on odlučio u vezi svoje karijere.

Tijekom zadnjih pet godina prije ostavke, Mancini je vodio ukupno 61 utakmicu "Azzurra", vodio je momčad do pobjede na Euru 2020., ali nije otišao na SP u Kataru. Nagađa se da je njegov nasljednik Luciano Spalletti, koji je sa Napolijem osvojio Scudetto, a kandidatima se smatraju i Antonio Conte, kojeg je u martu otpustio Tottenham Hotspur, kao i bivši svjetski prvak Fabio Cannavaro, koji je trenirao u Kini i Saudijskoj Arabiji.

Linker
27. travanj 2024 23:44