36 puta su do sada Ronaldo i Messi igrali jedan protiv drugog

 AFP
POSLJEDNJE POGLAVLJE

Spektakl kakav nogomet ne pamti: Više od dva i pol milijuna ponuđeno za posljedni okršaj Messija i Ronalda!

Plaćaju se milijuni dolara kako bi se prisustvovalo spektaklu u Rijadu
Piše: Danijel GašpertObjavljeno: 16. siječanj 2023. 23:43

Prvi nastup Cristiana Ronalda u Saudijskoj Arabiji protiv momčadi Paris Saint-Germaina, u kojoj će nastupati sve zvijezde pariškog kluba kao što su Lionel Messi, Kylian Mbappe i Neymar, doveo je do više od 2 milijuna online zahtjeva za ulaznice, navodi ESPN.

Ekshibicijska utakmica kombinirane momčadi sastavljene od igrača Al Nassra i Al Hilal protiv PSG-a bit će odigrana 19. siječnja na stadionu King Fahd kapaciteta 68 tisuća mjesta u saudijskoj prijestolnici Rijadu, a izvori su rekli da su ulaznice rasprodane “u roku od nekoliko minuta” nakon što su puštene u prodaju. U jednom je trenutku više od 2 milijuna obožavatelja bilo u online redu za ulaznice kako bi gledalo ovaj spektakl. Posjetitelji ne samo da će uživati u vjerojatno posljednjem međusobnom ogledu između dva velika nogometaša, već će jedan dobitnik tzv. ‘Beyond Imagination’ ulaznice dobiti priliku ući u obje svlačionice, upoznati Ronalda, Messija, Neymara i Mbappea, te se poredati uz pobjedničku momčad na službenoj fotografiji nakon utakmice. Također će prisustvovati svečanom ručku prije utakmice na stadionu u Rijadu.

image

Navijači s maskama Messija i Ronalda

PAUL ELLIS Afp

Licitacija za ulaznicu

Licitacija za spomenutu ulaznicu počela je s 250 tisuća eura.U manje od tri sata aukcija je zabilježila 1,5 milijuna zahtjeva. Bio je to samo uvod u ono što će se nastaviti događati od ovog ponedjeljka pa do kraja tjedna, jer Arab News prenosi kako je saudijski biznismen koji se bavi nekretninama, Mushref bin Ahmed Al-Ghamdi, generalni direktor grupe AqarOne, dao ponudu vrijednu čak 2,5 milijuna dolara za ulaznicu. Njegov bi novac, kako prenose tamošnji mediji, bio doniran u dobrotvorne svrhe, a kupcu bi svakako omogućilo do sada neviđeno iskustvo. Dražba za ovu ulaznicu trajat će do 17. siječnja, dva dana prije utakmice.

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi igrali su do sada jedan protiv drugog u 36 navrata na klupskoj i reprezentativnoj razini, pri čemu je Messi bolji sa 16 pobjeda naspram Ronaldovih 11. Messi je zabio 22 gola u tim susretima, a Ronaldo za jedan manje. Posljednji put kad su se susreli na terenu bilo je u Ligi prvaka 2020. godine kad je Portugalac bio dvostruki strijelac u 3:0 pobjedi Juventusa protiv Barcelone.

Što se tiče Messija, ne pitaju se samo hrvatski nogometni zaljubljenici “koliko još dugo može najbolji igrač, Luka Modrić, predvoditi Vatrene”? Slično pitanje mori i Argentince. Dakako, glede Lionela Messija (35), njihova kapetana i najboljeg igrača, koji ih je prije nešto manje od mjesec dana odveo do krune svjetskog prvaka u Kataru. Messijev imenjak, stručnjak na klupi argentinske vrste, izbornik Lionel Scaloni, prozborio je koju po ovo pitanju za španjolsku radijsku postaju Calva FM.

- Mislim da Messi može doći i zaigrati i na sljedećem Svjetskom prvenstvu 2026. godine. Uvelike će ovisiti o tome što on želi i što će se dogoditi s vremenom, hoće li se osjećati dobro. Vrata će uvijek biti otvorena. On je sretan na terenu, a za nas bi to bilo dobro.

Sam Messi je po ovom pitanju ponešto rekao i nakon zlata u pustinji...

- Stvarno uživam biti u reprezentaciji i biti dio ove skupine. Želim nastaviti s još više utakmica za Argentinu kao svjetski prvak.

Pitanje reprezentacije

Messi je bio blizu osvajanja Svjetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu, ali je Argentina tada u finalu izgubila od Njemačke 1:0. Međutim, Messi se iskupio za svoje razočaranje igrajući glavnu ulogu na svom petom turniru SP-a, u Kataru. Messi je zabio sedam puta u sedam utakmica i postao prvi igrač koji je postigao gol u svakom kolu istog Svjetskog prvenstva od uvođenja osmine finala 1986. godine. Dvaput je poentirao u finalu protiv Francuske, koje je završilo dramatičnim izvođenjem jedanaesteraca i odveo Argentinu do trećeg naslova prvaka svijeta. Podsjetimo, Messi je također je prvi igrač koji je dvaput osvojio Zlatnu loptu za najboljeg igrača SP-a, otkako je ona uvedena 1982. u Španjolskoj. Prvi ju je put osvojio u Brazilu 2014.

Scaloni je također rekao kako ne vjeruje, odnosno ne misli da je Messi morao osvojiti Svjetsko prvenstvo da bi ga se smatralo najvećim svih vremena.

- Mislim da Messiju nije bilo potrebno osvojiti Svjetsko prvenstvo da bi bio jedan od velikih ili najvećih. Događa se da se od njega uvijek traži više, sada ne znam što će se od njega tražiti - pridodao je argentinski izbornik Scaloni. (mc, dba)

Linker
16. svibanj 2024 21:04