Kylian Mbappe

 ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
VALJDA JE TO SAD - TO

Španjolci tvrde: Gotovo je, Mbappe je sve dogovorio s Realom! Čeka se samo potpis, ostalo je sređeno

Nakon što je sinoć objavio da je donio odluku, Marca je odmah požurila objaviti tekst o Mbappeu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. svibanj 2022. 21:49

Valjda je sad sve gotovo? Jer, eno našeg jutrošnjeg teksta o tome kako je Kylian Mbappe, ponajbolji nogometaš na svijetu - odlučio. U nedjelju je na pariškoj gala-večeri izabran za igrača sezone u francuskom prvenstvu, a pred mikrofonom je, u nastupnom obraćanju, rekao...

- Pogriješio sam prije tri godine što sam privatizirao ceremoniju pričajući o sebi. Želim sada sudjelovati u ceremoniji, bez dodatnog traženja slave i skretanja pažnje na sebe. Uskoro ćemo znati, skoro je gotovo. Moja odluka je donesena, skoro je donesena.

Španjolski sportski dnevnik Marca odmah je požurio objaviti vijest da je Mbappe sve dogovorio s madridskim Realom. Kako piše Marca, konačan dogovor na vezi igrača, njegovih agenata i samog kraljevskog kluba formaliziran je još proteklog tjedna.

U posljednjih nekoliko godina, Mbappé je više puta dao naslutiti da bi želio napustiti PSG, te potpisati za Real Madrid. Marca ga je već takoreći predstavila kao novog igrača Real Madrida.

Nadalje, navodi se u tekstu, da se sve ono o čemu se pričalo zadnjih mjeseci uspjelo dogovoriti prošli tjedan. Istovremeno, Mbappe se borio s velikim pritiscima, nametanim od strane PSG-a i njegovih navijača koji su ga na sve načine pokušali pridobiti da ostane i potpiše novi ugovor. Navodno, na Parku prinčeva nuđeno mu je praktički sve što poželi kako bi ostao, ali zov Madrida bio je prejak. Priču nije uspio promijeniti ni francuski predsjednik Emmanuel Macron...

Kylian Mbappe je, a i to valja podcrtati, do 30. lipnja još uvijek igrač pod ugovorom s PSG-om. Još od 1. siječnja ove godine, po Bosmanovom pravilu, imao je pravo pregovarati i potpisati predugovor s bilo kojim poslodavcem za ljeto. Upravo stoga, Marca ostavlja još onih 0.1 posto šansi da se nešto ispriječi na putu do transfera Mbappea u Real. No, i igrač je pristao, kao i svi ljudi oko njega, tako da za kraj treba samo pričekati službenu objavu iz Reala.

Mbappé je u prvenstvu u 34 nastupa zabio 25 golova uz 19 asistencija.

Linker
24. travanj 2024 18:16