PAUL ELLIS Afp
ZVIJEZDA DO ZVIJEZDE

Slavni treneri koji nikad nisu dobili otkaz u karijeri: Guardiola, Klopp i Zidane predvode popis

Kada rezultati nisu na razini i prema očekivanjima, prvi na udaru je trener
Piše: SNObjavljeno: 22. listopad 2022. 12:46

Pravilo je to koje vrijedi u svim momčadskim sportovima, a nogomet nije iznika. Ali znate li koji među slavnim trenerima nikad nisu dobili otkaz?

U nastavku donosimo popis najslavnijih imena, a predvodi ga Pep Guardiola. Španjolski stručnjak zasigurno spada među najolje trenere današnjice, a vodio je u karijeri Barcelonu, Bayern i sada Manchester City. U svakom klubu osvajao je trofeje, a svaki put odlazio je svojevoljno.

Luis Enrique također nikada nije dobio otkaz u profesionalnoj karijeri. Vodio je Barcelonu, Romu, Celtu i opet Barcelonu prije preuzimanja kormila španjolske reprezentacije.

Na popisu se nalaze i Zinedine Zidane i Jürgen Klopp. Zidane je s Realom osvojio dvije La Lige i tri Lige prvaka i kormilo ‘Kraljevskog kluba‘ napustio je sam, dok Klopp prije Liverpoola vodio Mainz i Borussiju Dortmund, ali svaki puta sam je donosio odluku o promjeni sredine.

Na ovom se popisz nalaze još i Julian Nagelsmann, aktualni trener Bayerna i bivši trener Hoffenheima i RB Leipziga, kao i Didier Deschamps, bivši trener Marseillea i Juventusa i aktualni izbornik francuske reprezentacije.

Linker
18. svibanj 2024 15:39