RAMON VAN FLYMEN/Afp
OZBILJNE OPTUŽBE

Slavni trener opleo po Messiju i Argentini: ‘SP u Kataru je bilo namješteno da on postane prvak‘

"Sve je to bila igra s predumišljajem", tvrdi bivši nizozemski izbornik Louis van Gaal
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 05. rujan 2023. 22:48

Bivši nizozemski izbornik Louis van Gaal iznio je ozbiljne optužbe o Svjetskom nogometnom prvenstvu koje je održano u Kataru 2022. godine.

Lionel Messi odveo je Argentinu do njihovog prvog trofeja svjetskog prvaka od 1986., nakon pobjede nad Francuskom u finalu na stadionu Lusail 18. prosinca.

Nakon poraza u prvom kolu od Saudijske Arabije, Messi i družina svladali su Meksiko i Poljsku prije nego što su se u osmini finala susreli s Nizozemskom. Nakon pobjede nad Van Gaalovim trupama u polufinalu je poraz upisala i hrvatska reprezentacija.

- Zapravo ne želim puno govoriti o tome. Kada vidite kako Argentina zabija golove i kako mi zabijamo golove i kako su neki argentinski igrači prekoračili granicu i nisu bili kažnjeni, onda mislim da je sve to bila igra s predumišljajem - rekao je Van Gaal za nizozemski NOS.

Utakmica Argentine i Nizozemske bila je jedna od najuzbudljivijih na prvenstvu. Van Gaalova je momčad stigla 0:2 prije nego što su izgubili nakon izvođenja jedanaesteraca. Utakmica je također zapamćena po Messijevom nekarakterističnom ispadu u kojem se sukobio s Van Gaalom i Weghorstom. Iskusni 72-godišnjak vjeruje da je sve bilo namješteno za sedmerostrukog osvajača Zlatne lopte.

- Mislim sve što kažem. Sve da bi Messi trebao postati svjetski prvak? Ja tako mislim, da.

Van Gaal je podnio ostavku na mjestu trenera Nizozemske nakon završetka Svjetskog prvenstva.

Linker
25. travanj 2024 10:38