JAVIER SORIANO Afp
POGLEDAJTE POPIS

Simeone otkrio buduće planove s Atleticom pa imenovao trojicu nasljednika. Jedno ime izaziva čuđenje

Osebujni Argentinac produžio je ugovor s klubom do 2027. godine
Piše: SNObjavljeno: 14. studeni 2023. 21:22

Bio je prosinac 2011. godine kad je Diego Simeone nasljedio Gregoria Manzana na klupi glavnog trener Atletico Madrid nakon što je potonji ispao u kupu Kralja od tadašnjeg trećeligaša Albaceta.

Osebujni Argentinac od tada je osvojio srca Madriđana (onih koji navijaju za Atletico), a sa klubom je osvojio sve što se osvojiti može, osim naslova Lige prvaka koji je u oba navrata (2014. i 2016.) otišao u ruke gradskog rivala.

Prije samo nekoliko dana, Simeone je dodatno produžio svoj boravak za kormilom Atletica, potpisavši novi ugovor koji ga veže sve do 2027. godine. Postao je sinonim kluba i teško ga je zamisliti u ulozi trenera u nekom drugom klubu na što se i sam osvrnuo.

- Sada mi se čini veoma daleko, ali mislim da ću voditi neki drugi klub do kraja karijere. Moram priznati da se u ovih 12 godina nisam vidio izvan ovog kluba, uvijek sam mu bio predan kao i cijelom projektu - spomenuo je Simeone u intervjuu za radio Cadena SER, a onda imenovao koga bi volio vidjeti kao nasljednika ako jednog dana ode iz kluba:

- Volio bih da to bude netko od trojca Carlo Ancelotti-Mauricio Pochettino-Jürgen Klopp - podvukao je i time izazvao čuđenje kod navijača budući da je Ancelotti na pragu preuzimanja brazilske reprezentacije, a opet bilo bi teško zamisliti da trener Reala preuzme uzde zakletog rivala...

Linker
28. travanj 2024 05:03