Sadio Mane

 PIUS UTOMI EKPEI Afp
NIŠTA OD SENZACIJE

Senegal teškom mukom do pobjede na staru Kupa nacija, Vaha i Maroko pobjedom zasjeli na vrh skupine

Zanimljiv susret u Kamerunu okončan je zgoditkom iz najstrože kazne.
Piše: HINAObjavljeno: 10. siječanj 2022. 21:37

U dvoboju 1. kola skupine B Afričkog kupa nacija u kamerunskom Bafoussamu nogometaši Senegala su svladali Zimbabve s 1-0 (0-0).

Pogodak vrijedan pobjede postigao je napadač Liverpoola Sadio Mane iz penala u 97. minuti dvoboja nakon igranja rukom Madzongwea u svom kaznenom prostoru.

Bila je to zanimljiva utakmica s više šansi i 16 šuteva Senegalaca, dok su igrači Zimbabvea uputili 11 udaraca prema vratima.

Gvineja i Maroko su u ponedjeljak stigli do prvih bodova na Afričkom kupu nacija. Gvineja je sa 1-0 pobijedila Malawi u utakmici prvog kola skupine B u Bafoussamu, dok je Maroko slavio također sa 1-0 protiv Gane u Yaoundeu.

Jedini pogodak na utakmici kojom je Gvineja stigla do prvih bodova postigao je u prvom poluvremenu Issiaga Sylla.

Malawi, kojem je ovo treći nastup na Afričkom kupu nacija i prvom od 2010., ima 13 članova momčadi zaraženih COVIDom-19.

Gvineja se zahvaljujući ovoj pobjedi izjednačila sa Senegalom na vrhu ljestvice. Senegal je u ranije odigranoj utakmici sa 1-0 pobijedio Zimbabve pogotkom Sadia Manea u 97. minuti.

Maroku je u utakmici prvog kola C skupine pobjedu osigurao Sofiane Boufal golom zabijenim sedam minuta prije kraja utakmice.

Linker
10. svibanj 2024 02:50