CHEN YICHEN Xinhua Via Afp
PRIČAO I S PREDSJEDNIKOM

San postaje stvarnost: Xavi otvoreno progovorio o Messijevom povratku u Barcelonu ovoga ljeta

Čelnici PSG-a odbili su produžiti ugovor te će kapetan Argentine od ljeta biti slobodan igrač
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 29. svibanj 2023. 19:28

Predstavnici Lionela Messija bili su u pregovorima o obnovi ugovora s PSG-om i sve je izgledalo pozitivno tijekom Svjetskog prvenstva u Kataru, no dinamika se promijenila i njegov odlazak iz francuske prijestolnice dogodit će se ovog ljeta.

Kako je L‘Equipe pisao, čelnici kluba neće s njime produžiti ugovor koji ističe ovog ljeta te će Argentinac biti slobodan igrač. Messi i momčad nisu igrali onako kako se očekivalo nakon Mundiala i njegov odlazak na ljeto uklapa se u novu strategiju kluba da se fokusira na mlade francuske igrače umjesto na potpisivanje superzvijezda talenata. Redale su se drame, Messi je bez dozvole kluba otputovao u Saudijsku Arabiju zbog čega su ga suspendirali na dva tjedna. Uslijedili su i zvižduci nezadovoljnih navijača, ispadanje u osmini finala iz Lige prvaka, ispadanje iz Kupa pa je titula prvaka Francuske prošla nekako, u sjeni.

image
BURAK AKBULUT Anadolu Agency Via Afp

Iako ga se povezivalo s odlaskom u Al Hilal gdje bi dobio najbogatiji ugovor u povijesti, barem prema informacijama kojima raspolaže ugledni talijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano, Messija španjolski mediji vraćaju nazad u Barcelonu. Nakon što je osvojio naslov La Lige s Barcelonom, Xavi je za AS rekao:

- Ne sumnjam da bi nam Messi, da se vrati, pomogao u onome što želimo postići s našom igrom. Razgovarat ćemo s njim i njegovim predstavnicima - započeo je, a zatim naglasio kako je o svemu pričao i s predsjednikom kluba Joanom Laportom.

- Rekao sam predsjedniku da Messijev povratak ima smisla. Sve ovisi o Leu, on je taj koji mora odlučiti gdje želi nastaviti karijeru.

Linker
26. travanj 2024 01:27