MIGUEL RIOPA Afp
‘MI SMO UVIJEK FAVORITI‘

Ronaldo poručio Makedoncima: ‘Ne može se SP igrati bez Portugala, ovo je pitanje života i smrti!‘

Cristiano Ronaldo pun je samopouzdanja uoči odlučujuće utakmice dokvalifikacija za SP u Kataru
Piše: SNObjavljeno: 28. ožujak 2022. 18:42

Portugal u utakmici odluke u Portu u utorak dočekuje Sjevernu Makedoniju, a Ronaldo i portugalski izbornik Fernando Santos pojavili su se na presici uoči okršaja.

Veliko upozoranje za Portugalce je činjenica da je ranije Sjeverna Makedonija izbacila europske prvake Talijane, ali za Ronalda nema dileme tko će izaći kao pobjednik.

"Momčad je puna samopouzdanja, osjećam da su igrači spremni. Za nas je ova utakmica pitanje života i smrti. Svjesni smo njene važnosti i koristim ovu priliku da pozovem navijače da nas dođu podržati", rekao je Ronaldo.

image
MIGUEL RIOPA Afp

"Igramo protiv Sjeverne Makedonije i ljudi naravno misle da će oni biti lakši suparnik. Iz moje perspektive, bit će to ekstremno teška utakmica jer su Makedonci ovdje zato što to zaslužuju. Sjeverna Makedonija je jako organizirana momčad, ali ako je Portugal u svojem najboljem izdanju, može pobijediti bilo koju reprezentaciju na svijetu", objašnjava Ronaldo.

image
MIGUEL RIOPA Afp

"Jesmo li favoriti? Ja sebe i svoju momčad uvijek smatram favoritom, igrali u gostima ili kod kuće. Znamo da nas pobjeda vodi na Svjetsko prvenstvo. Makedonci su uspjeli iznenaditi u dosta utakmica, ali uvjeren sam da nas neće. Portugal će pobijediti i ići na SP. Ne može se Svjetsko prvenstvo igrati bez Portugala", dodala je zvijezda Manchester Uniteda.

Upitan hoće li SP u Kataru biti njegov posljednji Mundijal, budući će u vrijeme održavanja SP-a 2026. godine u SAD-u, Meksiku i Kanadi imati 41 godinu, Ronaldo je rekao:

"Jedini koji odlučuje o mojoj budućnosti sam ja. Ako ću htjeti igrati, igrat ću. Ako neću htjeti, neću. Točka", zaključio je Ronaldo.

Linker
18. travanj 2024 19:58