ROBIN VAN PERSIE SCREENSHOT X
POVRATAK LEGENDE

Robin van Persie postao trener i odmah sjeo na klupu prvoligaša

Ove je sezone trenirao juniore Feyenoorda, a sada je potpisao dvogodišnji ugovor s Heerenveenom
Piše: SNObjavljeno: 17. svibanj 2024. 13:28

Legendarni nizozemski nogometaš Robin van Persie prvi put u karijeri okušat će se u trenerskim vodama. Nakon znamenite igračke karijere 40-godišnji Van Persie zasjest će na klupu nizozemskog prvoligaša Heerenveena.

Spomenuti klub uoči zadnjeg kola zauzima deseto mjesto Eredivisieja, međutim aktualni trener Kees van Wonderen još je u ožujku najavio odlazak na kraju tekuće sezone. Heerenveen se u međuvremenu bacio u potragu za novim trenerom, a sada je poznato da će nasljednik sadašnjeg stratega biti upravo Van Persie.

Van Persie je u karijeri igrao za Excelsior Jeugd, Feyenoord, Arsenal i Manchester United i Fenerbahçe, a kopačke je o klin objesio prije pet godina u dresu Feyenoorda. Upravo je juniorsku momčad Feyenoorda Van Persie trenirao ove sezone, a sada je potpisao ugovor s Heerenveenom na dvije godine.

Najbolje predstave Van Persie je pružao u dresu Crvenih vragova i Topnika, došavši pritom do statistike od 280 nastupa i 144 pogotka na Otoku. Dva puta u karijeri bio je najbolji strijelac Premier lige, a jednom je podigao pehar engleskog prvaka. Veliki trag ostavio je i u reprezentativnom dresu, za Oranje je nastupio u 102 utakmice i pritom 50 puta tresao protivničke mreže.

Linker
21. rujan 2024 14:50