Roberto Mancini

 NOUSHAD THEKKAYIL Nurphoto Via Afp
JEDINSTVEN SLUČAJ

Raspad sistema uoči okršaja s reprezentacijom koju vodi Hrvat: ‘Trojica igrača odbila igrati za nacionalnu momčad‘

‘Pitali smo ih dva-tri puta žele li igrati za reprezentaciju, i svaki put je njihov odgovor bio negativan‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. siječanj 2024. 20:31

Izbornik Saudijske Arabije Roberto Mancini susreo se s neočekivanim problemima uoči premijernog nastupa na Azijskom kupu.

Saudijci u utorak u Dohi igraju s Omanom kojeg vodi hrvatski stručnjak Branko Ivanković, a trojica igrača odbili su nastupiti za nacionalnu momčad.

Mancini je na konferenciji za novinare potvrdio kako Al-Faraj, Al-Ghannam i Al-Aqidi više nisu članovi reprezentacije.

- Oni su ti koji su odlučili da ne žele igrati za reprezentaciju, a ne ja. Al-Faraj mi je rekao da ne želi igrati prijateljske utakmice, a Al-Ghanem tvrdi da nije sretan u reprezentaciji, dok je Al-Aqidi treneru vratara rekao da ne želi ostati ako neće biti u početnoj jedanaestorici – rekao je Mancini.

Razgovori i uvjeravanja nisu pomogli.

- Al-Ghanam i Al-Aqidi tražili su da igraju od početka, ali ja sam trener i ja odlučujem. Pitali smo ih dva-tri puta žele li igrati za reprezentaciju, i svaki put je njihov odgovor bio negativan.

Talijanski trener nije krio svoje iznenađenje ovakvom vrstom događaja.

- Shvaćam želju iskusnih igrača da igraju u prvoj momčadi, ali ne i zašto se mladi igrač ne želi pridružiti reprezentaciji ako nema zajamčeno mjesto u udarnoj postavi. Želim uključiti igrače koji žele predstavljati svoju zemlju, i ne želi više pričati o Al-Faraju, Al-Ghanemu i Al-Aqidiju – poručio je Mancini.

Linker
28. travanj 2024 08:37