Roberto Mancini napustio je talijansku klupu, ali stiže provjereni stručnjak

 FACUNDO ARRIZABALAGA Afp
TVRDE TALIJANSKI MEDIJI

Postignut je dogovor! Talijani uskoro potvrđuju ime novog izbornika, evo tko će naslijediti Mancinija

Pregovore su zakomplicirale klauzule u njegovom ugovoru koji ga još veže za Napoli
Piše: HinaObjavljeno: 18. kolovoz 2023. 08:33

Talijanski nogometni savez (FIGC) i Luciano Spalletti postigli su dogovor da on naslijedi Roberta Mancinija na mjestu izbornika Azzurra, pišu u petak talijanski mediji.

Kako piše "Gazzetta dello sport", Spalletti, prvi izbor FIGC-a, potpisat će trogodišnji ugovor, do rujna 2026. godine.

"Gazzetta dello sport" dodaje da je Spalletti nakon nekoliko telefonskih razgovora dao suglasnost predsjedniku FIGC-a Gabrieleu Gravini s kojim će se sastati danas kako bi finalizirali njegov ugovor.

Nakon imenovanja, koje bi moglo biti formalizirano u subotu, Spalletti bi u ponedjeljak trebao održati svoju prvu konferenciju za novinare kao trener, prenosi sportski dnevnik.

image
GABRIEL BOUYS Afp

Nakon što je osvojio naslov prvaka Italije s Napuljem u svibnju, 64-godišnji Spalletti je napustio mjesto u tom klubu. Sada će preuzeti reprezentaciju koja se unatoč europskom naslovu 2021. nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo 2022. u Katru.

Imat će samo nekoliko dana da se pripremi za dvije ključne utakmice za Azzurre ako žele izboriti plasman na Euro 2024., najprije 9. rujna u Sjevernoj Makedoniji i protiv Ukrajine u Milanu tri dana kasnije.

Pregovore sa Spallettijem zakompliciralo je postojanje klauzule u njegovom ugovoru koji ga još uvijek veže za Napoli, do lipnja 2024. godine, a prema kojoj se klubu treba isplatiti odšteta od tri milijuna eura ako on prihvati novu funkciju.

Predsjednik i vlasnik Naplesa Aurelio De Laurentiis upozorio je FIGC da se neće odreći ove naknade, koja se svaki mjesec smanjuje za 250.000 eura, zbog "načelnog pitanja".

Linker
24. travanj 2024 23:50