Mauricio Pochettino

 EVAN BERNSTEIN Getty Images Via Afp
PREPUN OPTIMIZMA

Pochettino preuzeo klupu SAD-a pa ispalio: ‘Moramo vjerovati da možemo osvojiti Svjetsko prvenstvo‘

‘Ženska reprezentacija je osvojila sve i moramo im parirati. One nam trebaju biti inspiracija‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 15. rujan 2024. 11:58

Novi izbornik nogometne reprezentacije SAD-a Mauricio Pochettino izjavio je kako je cilj u njegovom mandatu osvajanje Svjetskog prvenstva 2026. dodajući kako bi muška reprezentacija trebala biti inspirirani ženskom i, kako je rekao, "najboljom trenericom na svijetu" Emmom Hayes. SAD je uz Meksiko i Kanadu domaćin idućeg Mundijala koji će se igrati za manje od dvije godine.

- Moramo vjerovati u velike stvari koje možemo osvojiti, ne samo utakmicu, već i Svjetsko prvenstvo. Ako to ne učinimo, put će biti težak. Moramo razmišljati na veliko. To je jedini način da svoj talent stavite u službu momčadi. To je ogroman izazov - rekao je nekadašnji trener Tottenhama, PSG-a i Chelsea koji je prije nekoliko dana prvi puta u karijeri sjeo na izborničku klupu.

Pochettino je bio pun hvale za rad Emme Hayes koja je prije nekoliko mjeseci preuzela izborničku dužnost ženske reprezentacije SAD-a i onda dominantno bez poraza (čak i bez primljenog gola u četvrtfinalu, polufinalu i finalu) osvojila olimpijski turnir u Parizu.

Ženska reprezentacija SAD-a osvojila je Svjetsko prvenstvo 2015. i 2019., a nedavno je imenovala Hayesa za menadžera.Hayes je prošlog mjeseca odveo SAD do zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

- U Emmi imamo najboljeg trenera na svijetu. Ženska reprezentacija je osvojila sve i moramo im parirati. One nam trebaju biti inspiracija, ne samo rezultatima, već i načinom na koji stvaraju filozofiju obrane zemlje, značke i kulture. Želimo stvoriti nešto posebno - zaključio je Pochettino koji će kao izbornik SAD-a debitirati za mjesec dana u prijateljskoj utakmici protiv Paname.

Linker
04. listopad 2024 21:05