Vagelis Georgariou/Actionplus/Profimedia
BORBA ZA FINAL FOUR

Pašalić najavio dobar rezultatu na SP-u, Gvardiol progovorio o Chelseaju pa poručio: ‘Bolji smo od Danaca‘

Mario Pašalić i Joško Gvardiol su izašli pred novinare uoči susreta s Danskom i Austrijom
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. rujan 2022. 18:31

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom su zadnje dvije utakmice u skupini Lige nacija. Vatreni će prolazak skupine tražiti protiv Danske na Maksimiru 22. rujna od 20:45, te protiv Austrije tri dana kasnije u isto vrijeme u Beču. Prvo mjesto u skupini vodi na završni turnir Lige nacija koji će se održati u lipnju 2023. godine, a to je ono što Vatreni priželjkuju.

Pred novinare su uoči važnih utakmica u ovom natjecanju izašli Mario Pašalić i Joško Gvardiol.

"Ne bih imao ništa protiv da ponovim utakmicu s Danskom, ali stvarno je nebitno tko će zabiti. Važna je pobjeda. Imamo priliku za prvo mjesto i odlazak na Final Four. Znamo kako su izgledala prošla izdanja Lige nacija i ovo je naša prilika. Ja se osjećam odlično, klub je sjajno ušao u sezonu, zdrav sam i spreman", rekao je Pašačić pa nastavio:

"Napravit ćemo detaljnu analizu Danske, ali već sad znamo da su nezgodni i da igraju po bokovima. Nadam se da ćemo od prve minute krenuti onako kako smo u prvoj utakmici igrali u drugom poluvremenu. Čeka nas teška utakmica, ali imamo dobre šanse za osvojiti tri boda."

Pašalić je istaknuo kako je riječ o važnom natjecanju za Hrvatsku.

"Posvećeni smo odlasku na Final Four, a prva je utakmica s Danskom. Nakon nje ćemo misliti na Austriju. Nije bilo bajno u prva dva izdanja ovog natjecanja, ali uspjeli smo se održati u elitnoj skupini. Sad smo u boljoj poziciji i želimo ići u završnicu gdje ćemo igrati s najboljim momčadima u Europi. Mene motivira igra za reprezentaciju. Nije isto igrati u prijateljskoj utakmici, ali u Ligi nacija nema ni naboja kao na Euru ili na Svjetskom prvenstvu. Usprkos tome, ovo je ozbiljno natjecanje i tako ga treba shvatiti", poručio je Pašalić pa dodao:

"Imali smo smjenu generacije. Nas par smo dobili veću ulogu, a neki mlađi su se dokazali. Imamo dobru reprezentaciju i možemo se nadati dobrom rezultatu u Kataru."

Nakon njega, pred mikrofone je stao Joško Gvardiol koji nije mogao izbjeći pitanje o transferu u Chelsea.

"Odlično se osjećam, zdrav sam. Malo sam na početku sezone zaostajao zbog rehabilitacije pa čekam priliku i minutažu. Pokušavam to iskoristiti na najbolji način. Sretan sam u Leipzigu. Moram još puno naučiti i poraditi na sebi. Imam ljude koji koji se time bave pa osobno nisam ni razmišljao o transferu. Vidjet ćemo na zimu", rekao je Gvardiol pa se bacio na Dansku:

"Bolji smo s loptom od njih i sve je na nama. Treba muški odraditi ovih 90 minuta i u zadnju utakmicu ući bez pritiska. Nisam nezamjenjiv u reprezentaciji. Svaki dan je novo dokazivanje, a najbolji će igrati. Moramo dati svoj maksimum. Naravno da razmišljam i os Svjetskom prvenstvu. S 19 sam nastupio na Euru, a sada bih s 20 mogao na SP-u. Prije koju godinu bih rekao da je to nemoguće. No, ima još vremena i utakmica do Katara", poručio je Gvardiol.

Linker
04. listopad 2024 10:52