PHILIP FONG Afp
ZANIMLJIV PODATAK

‘Ovo se dogodilo prvi put u povijesti kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, nakon odigrane 8543 utakmice...‘

Zbog dva autogola ogled Japana i Australije ušao je u povijest
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. listopad 2024. 23:17

Japan i Australija odigrali su u Saitami 1:1 u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Japanci su se vratili iz minusa i tako ostali neporaženi u skupini C azijskih kvalifikacija s tri pobjede i jednim remijem u dosadašnja četiri nastupa.

Povela je Australija autogolom Shoga Taniguchija u 58. minuti, a konačnih 1:1 postavio je Cameron Burgess, također autogolom u 76. minuti.

Tako je Australija i dalje ostala bez pobjede na gostovanju kod Japana, koji se pak kvalificirao na sva dosadašnja Svjetska prvenstva od onog u Francuskoj 1998. godine.

image
PHILIP FONG Afp

A upravo zbog ta dva autogola ogled Japana i Australije ušao je u povijest. Barem tako tvrdi MisterChip, kojeg na X-u prati tri i pol milijuna ljudi.

‘‘Nikad ranije nije se dogodilo da u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo utakmica završi 1:1 te da pritom obje momčadi postignu autogol, a prije toga su odigrane 8543 utakmice‘‘, objavio je MisterChip.

Podatak je to koji je teško provjerljiv, no izvor bi trebao biti vjerodostojan.

Naime, MisterChip je nadimak kojim se koristi Alexis María Martín-Tamayo Blázquez, španjolski sportski komentator i stručnjak u podacima o nogometu, košarci, tenisu i ostalim sportovima. Radi za ESPN, Onda Cero i As...

Linker
18. listopad 2024 00:55