TOM DUBRAVEC Cropix
MUČENJE NA OTOKU

Ostvario transfer života pa nestao, Vatreni strašno pati, a sada mu opasno visi i poziv Zlatka Dalića

Ispalo je da je dobio šest mjeseci godišnjeg odmora, neplaniranog i neželjenog
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 29. ožujak 2023. 20:27

Mislavu Oršiću nije lako, ali radi maksimalno i ne predaje se. Samo tri mjeseca nakon što je slavljen zbog vrlo dobrih i odličnih igara na Svjetskom prvenstvu, a njegov je pogodak Maroku izravno donio broncu, nitko ga ovih dana nije spominjao za početni sastav Vatrenih. To što mu se dogodilo u Southamptonu, “pakiranje u duboko zamrzavanje”, koštalo ga je i rejtinga u nacionalnoj vrsti, koji ionako nikad nije bio kakav je on htio. Sve skupa izaziva frustracije...

Oršić je za klub engleske Premier lige igrao u pet susreta, u prvenstvu samo jednom i to tek šest minuta, što je gotovo kao ništa, ostalo u kupovima, sve zajedno 192 minute. Nije bilo gola niti asistencije. No, u isto vrijeme nitko od igrača Southamptona koji su dobivali prigodu na njegovoj poziciji lijevog krila nije postigao pogodak ili asistirao za njega još od 7. siječnja i utakmice s Crystal Palaceom, koju su u FA kupu dobili 2:1. Tada je strijelac bio Adam Armstrong. Kasnije su igrali i on, i Edozie, i Sulemana, i Elyounoussi, no konkretnog učinka nije bilo. Aktualni trener Ruben Selles nije dao naznake da računa na Oršića i da bi on mogao iskoristiti tu činjenicu. Bez šanse taj podatak za njega ništa ne znači, a ekipa je i dalje posljednja na tablici.

image

Oršiću se odlazak u Englesku za sada nije isplatio

JAMES MARSH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA James Marsh/shutterstock Editorial/profimedia

Ne bude li do ljeta proigrao, prilično je vjerojatno da ga izbornik Zlatko Dalić neće ni zvati za završnicu Lige nacija. Reprezentacija takvim raspletom gubi igrača koji je u Kataru asistirao protiv Kanade, asistirao i zabio s bijele točke u četvrtfinalu s Brazilom i dao pobjednički pogodak protiv Maroka za 2:1. Iako je samo u toj zadnjoj utakmici bio starter. Tada su ga mnogi vidjeli u najboljih 11 Vatrenih, da bi ekspresno pao u zaborav.

Ostane li na marginama, kao i ako Southampton ispadne u drugu ligu, nema nikakve namjere ostati tamo, u obzir dolaze i prodaja i posudba. Kako su ga od Dinama kupili za 5,75 milijuna eura i potom “prigušili”, neće ni moći puno tražiti. No, Dinamo se mora požuriti želi li ga imati ponovno. Nedavno su mu gledatelji na Maksimiru skandirati “Vrati se”, navijači bi bili oduševljeni da se to dogodi, dojam je da ni on ne bi bio protiv, međutim, njegovog agenta Branka Huciku zovu menadžeri i sportski direktori brojnih klubova, iz svih zemalja liga Petice osim Engleske ima barem po jedan upit i neće imati problem naći novog poslodavca. Zainteresirani su i najznačajniji turski klubovi, možda se Oršića, nakon reprezentativne akcije u Bursi, vrati u tu zemlju u nekog od velikana iz Istanbula.

Ispalo je da je dobio šest mjeseci godišnjeg odmora, neplaniranog i neželjenog, međutim, od ljeta očekuje ozbiljan povratak na scenu. Kako brojke kod njegovog transfera u Southampton nisu bile velike, a logično je da mu cijena padne ako ga trener ne vidi u ekipi, on je u dostupnom platežnom rangu za mnoge. Daju li mu pravu šansu i standardnu poziciju, Oršić je igrač koji se sigurno može odužiti.

Zatočen na engleskom jugu

Oršić je zatočen na jugu Engleske, do ljeta ne može nikamo. Ako mu se trener ne smiluje ili iz očaja ne stavi na njegov broj, ostat će nesretnik koji je silno želio Premier ligu da bi se razočarao. Cinik bi rekao kako nije uvijek dobro dobiti što želite, no igrač koji je u dresu Dinama rušio neke od znamenitih otočkih klubova zapravo nije doživio da dobije što je htio, a to je povjerenje i prava šansa u elitnom rangu engleskog nogometa. Ići u "davljenika" koji se bori za zrak uvijek je riskantno.

Linker
07. svibanj 2024 23:07