Ivica Olić

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
RIJEČ IZBORNIKA

Olić otkrio što je u šali zamolio Vuškovića, heroj Vatrenih ga je poslušao: ‘Plašio sam se jedne stvari‘

‘Da podvučemo crtu, vidio sam zajedništvo i karakter, to sam i tražio‘, rekao je
Piše: SNObjavljeno: 15. listopad 2024. 20:19

Hrvatska U21 reprezentacija je s 3:2 pobijedila Grčku u kvalifikacijama za Euro i tako izborila dodatne kvalifikacije. Nakon susreta svoje viđenje utakmice dao je izbornik Ivica Olić za kamere Max Sporta.

- Najbolje naše izdanje, za mene malo ludo. Praktički u posljednjim minutama dobijemo dva gola i to jako brzo, nismo uspjeli reagirati. Oduševila me reakcija poslije ta dva gola, nije ih to pokolebalo, imali smo neke sjajne prilike. Dečki su to zaslužili. Pogotovo za njih, nemaju tog nekog iskusnog igrača, plašio sam se te reakcije no ona je bila odlična. čestitam dečkima.

Što ste im rekli na poluvremenu?

- Najviše smo ih probali smiriti, na to smo im morali posebno ukazati. Da nam je netko na poluvremenu ponudio nulu možda bismo to i prihvatili. Imamo kvalitetu, vidjeli smo nekoliko putra Franju i njegove udarce, drago mi je, idemo dalje, čeka nas teška utakmica u 11 mjesecu.

Ozljeda Prpića?

- Da, poremetilo nas je, možda i unijelo nervozu. Matia Barzić se snašao u prvijencu, velika utakmica. Franjo Ivanović? Svi znamo što može, ovo su njegove utakmice. Promijenili smo sistem u 4-2-3-1, sjajno se snašao na krilu. Karakteran je dečko i odlično radi.

image

Ivica Olić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Junak je bio Luka Vušković.

- U klubu je dao četiri gola, zamolio sam ga da ostavi nešto i za repku. Da podvučemo crtu, vidio sam zajedništvo i karakter, to sam i tražio.

Slijedi ždrijeb za play-off?

- Iskreno, nismo obraćali pozornost, ni na rezultate niti ništa. Sačekat ćemo četvrtak, sa svima se može igrati, imamo kvalitetu, vratit će se neki igrači...

Luka Vušković također je pružio svoj komentar.

- Zadovoljni smo, mogli smo na puno lakši način, izborili smo se.

Pretvorili ste se u golgetera?

- Drago mi je što sam zabio, ali puno draže mi je što smo pobijedili. Olić mi je rekao to još prije prošle utakmice, sve je dobro ispalo. Ždrijeb? Iskreno ne znam ni koga možemo dobiti, nama je svejedno. Dat ćemo sve od sebe.

Linker
15. listopad 2024 21:54