Josip Juranovic i Portugalac Joao Pedro Neves Filipe slave veliku pobjedu

 ANDY BUCHANAN Afp
NAJVEĆI DERBI

Odjeci Old Firma: Otočki mediji jednog Vatrenog proglasili savršenim, drugog najslabijom karikom...

Bivši igrač Hajduka dobio je ocjenu devet: ‘Bio je perfektan u obrani, bezgrešan u napadu!‘
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 03. veljača 2022. 17:20

Celtic je u Old Firm derbiju deklasirao Glasgow Rangers 3:0 i vratio se na prvo mjesto prvenstvene ljestvice. Oba sastava imaju 24 odigrana susreta, a Katolici su na svom kontu sakupili 57 bodova, bod više od vječnog suparnika koji ovog puta nije imao nikakvih izgleda da izbjegne poraz.

Bila je to demonstracija moći domaćeg sastava, a s obzirom na prikazanu igru Celtic je poentirao 'samo' triput, ali i tri postignuta pogotka bila su sasvim dovoljna za veliko slavlje u zelenom dijelu škotske prijestolnice. Odlazak Stevena Gerrarda s klupe Glasgow Rangersa označio je i kraj dominacije Protestanata u najvećem derbiju škotskog nogometa s obzirom da je Celtic u derbiju slavio prvi put nakon sedam utakmica.

image
AFP

Sve dileme oko pobjednika riješene su u prvom poluvremenu kada su nezaustavljivi domaćini postigli sva tri pogotka, a blistavu partiju u redovima pobjednika pružio je hrvatski reprezentativac i bivši igrač Hajduka Josip Juranović. Otočki mediji toliko su oduševljeni predstavom Juranovića koji je za svoju sjajnu prezentaciju nagrađen devetkom uz konstataciju da je igrao perfektno u obrani i jednako bezgrešno u napadačkim probojima.

Karijera Josipa Juranovića još je jedna priča i dokaz da upornost, pošten pristup i u konačnici kvaliteta prije ili kasnije stignu na naplatu. Ponosni mogu biti i na kultnoj zagrebačkoj Klaki s obzirom da je Juranović na scenu stupio u dresu Dubrave Tim Kabel, ali kao veznjak, a do zvjezdanih trenutaka stigao je na poziciji desnog braniča. Svoj trenutak ponosa svakako je dočekao i predsjednik Dubrave Tim Kabel Roko Ivanović koji je u Juranovića vjerovao od prvog dana, a nakon Hajduka i Legije, Juranović živi najljepše dane svoje karijere u dresu kultnog škotskog kluba.

Juranović je u ovoj sezoni sakupio 25 nastupa, a s četiri postignuta pogotka je i šesti strijelac Celtica uz 22 upućena udarca prema golu suparnika.

- Bila je ovo za nas velika pobjeda, no ne trebamo si na leđa stavljati nikakav nepotreban pritisak jer ovo je samo nogomet, a pritisak mogu imati liječnici koji svakog dana spašavaju nečiji život. Najvažnije je da su naši navijači zadovoljni. Došao sam ovdje osvajati trofeje, ako budemo igrali kao u derbiju na dobrom smo putu da osvojimo naslov prvaka. Mogao sam igrati i u sredini s obzirom na neke izostanke, ali ako menadžer kaže tako, igrat ću i u napadu jer u konačnici je najvažnije da prvi prođemo kroz cilj. Uz ovakvu podršku navijača i mi smo drukčija i kvalitetnija momčad - rekao je Juranović.

image

Borna Barišić (prvi lijevo)

ANDY BUCHANAN Afp

Drugi hrvatski predstavnik u Old Firmu nije imao nikakvog razloga za zadovoljstvo. Borna Barišić u sastavu gostiju odigrao je samo prvo poluvrijeme, a otočki mediji apostrofirali su da je bio najslabija karika u redovima Glasgow Rangersa. No, svatko ima pravo na lošu večer, pa tako i Barišić, koji je dosad u potpunosti opravdao očekivanja nakon dolaska iz Osijeka u ljeto 2018.

Linker
25. travanj 2024 22:55