Igor Tudor

 NICOLAS TUCAT/Afp
‘NIJE MU LAKO‘

Novinari pitali Tudora zašto ne koristi igrača za kojeg je Marseille platio rekordan iznos. On ima objašnjenje

"Igračima sam rekao da nas u nedjelju čeka najbolja momčad lige", poručio je uoči Reimsa
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 17. ožujak 2023. 17:52

Marseille Igora Tudora u nedjelju kao gost igra protiv Reimsa. OM će igrati bez kartoniranog Leonarda Balerdija i ozlijeđenog Seada Kolašinca. Tudor zna da navijači očekuju pobjedu, iako je Reims sjajan suparnik.

- Sezona je duga. Ligue 1 je prvenstvo u kojem najbolje momčadi mogu gubiti bodove posvuda, protiv bilo kojeg protivnika. Imamo dobru sezonu, skupili smo dosta bodova. Želimo na takav način odigrati do kraja.

Mnogi se navijači pitaju zašto Vitinha igra tako malo, a plaćen je rekordnih 32 milijuna eura?

- Zadovoljan sam njegovim načinom rada. On je kvalitetan igrač, mora se prilagoditi na jako fizičko prvenstvo, nije lako, treba mu još malo vremena. No možemo računati na njega do kraja prvenstva, ostalo je još puno utakmica.

OM je ima manje šansi za golove posljednjih tjedana, čini se da ste postali predvidljivi za protivnike?

- Još uvijek stvaramo puno prilika i uspijevamo zabiti s različitim igračima. Ako pitate bilo kojeg trenera, reći će vam da B planovi ne postoje. Trener ima plan A, ideju igre koju radi na treninzima, pokušava je prenijeti, poboljšati. Neće se sve promijeniti u poluvremenu, u hodu. Možda se i protivničke momčadi obrambeno bolje pripreme za nas. Taktički je ipak lakše organizirati se u niski obrambeni blok i ‘bosti‘ u tranziciji, nego razviti pravu ofenzivnu igru.

Imate li dovoljno lidera, karakternih igrača u svom timu?

- Imam. Što su mečevi važniji, to je ova vrsta osobnosti važnija. Momčad je već pokazala dobru osobnost ove sezone, pogotovo u Ligi prvaka, to me ne brine, to mi daje samopouzdanje.

Hvalili ste francusko suđenje na početku sezone. Jeste li i danas istog mišljenja?

- Ne želim se žaliti, suđenje ne smije biti izgovor. Ali pošteno je reći što mislite. Sudac je čovjek, može pogriješiti, ali naravno da odluke mogu utjecati na tijek utakmice. Normalno je da trener govori o trenucima ili odlukama koje mogu biti problematične.

Što mislite o svom protivniku u nedjelju, o Reimsu?

- Rekao sam svojim igračima: Trenutno je to najbolja momčad u Francuskoj. Imamo i dva braniča manje (Balerdi i Kolašinac), morat ćemo se prilagoditi.

Linker
02. srpanj 2024 16:34