Robert Lewandowski

 CHRISTOF STACHE Afp
VRIJEME ZA RASTANAK

Nova transfer-bomba: Bavarci ipak popuštaju, Lewandowski odlazi, Barcelona spremna platiti odštetu!

Prema dosad raspoloživim informacijama, u njegovom ga novom klubu čekaju raširenih ruku
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. svibanj 2022. 15:18

Dugo su odolijevali, dugo ga nagovarali, no čini se da će u minhenskom Bayernu ipak popustiti i dopustiti svom najboljem strijelcu u posljednjem desetljeću da već ovog ljeta napusti klub. Dugo se povezuje poljsku gol-mašinu Roberta Lewandowskog i katalonskog velikana, Barcelonu.

Isprva Bavarci nisu htjeli ni čuti za odlazak svoje glavne zvijezde, barem ne prije isteka ugovora, a što će se dogoditi u lipnju 2023. godine. No, već kad je u eteru počela prešutna licitacija s cijenom eventualne odštete, hladna bavarska srca počela su se topiti. Na kraju, a tako piše njemački Bild uz prenošenje svih relevantnih španjolskih medija, rečeno je - može!

Može se dogoditi transfer sjajnog Poljaka, ali jasno, uz neke uvjete. Prvo, valjat će u sljedećim danima fiksirati odštetu. Bayern će svakako tražiti barem 35, možda i 40 milijuna eura za svog, uskoro 34-godišnjeg superstara. Po zasad dostupnim informacijama, sve strukture, od upravljačke do stručne u Bayernu ipak su postigle konsenzus oko puštanja Lewandowskog, pod naznakom da će se u ljetnom prijelaznom roku dovesti adekvatna zamjena njegovu liku i djelu.

Piše Bild i o nezadovoljstvu koje je Lewandowski već počeo pokazivati unutar klupskih odaja. Navodno, nije baš najbolje prihvaćao mogućnost da ga Bayern zadrži još jednu sezonu pod svaku cijenu, a u klubu su strahovali da se taj "virus" ne proširi na ostale igrače. Zato su prije koji dan brže-bolje produljili suradnju s Thomasom Müllerom, a isto čeka i vratara Manuela Neuera. U konačnom, Bayern neće pristati na manje od 35 milijuna, što su u u Barceloni, po prvim migovima, već spremni platiti.

Također, Lewandowski je bio Barcelonina druga opcija za ovo ljeto, a prva je, ona u liku Erlinga Haalanda već našla svoje mjesto u nekoj novoj generaciji Manchester Cityja. Na Nou Campu vjeruju da je pred Poljakom još barem dvije-tri sezone vremena da nastavi i dalje tresti suparničke mreže.

Linker
18. travanj 2024 10:13