Aleksandar Pavlović

 KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
PRIJELOMNI TRENUTAK

Nijemci su dobili bitku, kradu Srbima wunderkinda iz Bayerna: ‘Uskoro će dobiti poziv i debitirati‘

‘Zabavno ga je vidjeti kako uživa u svakoj sekundi na terenu‘, rekao je Goretzka o Pavloviću
Piše: SNObjavljeno: 11. ožujak 2024. 11:27

Aleksandar Pavlović je iskoristio priliku koju mu je dao Thomas Tuchel. Sjajni 19-godišnjak je postao standardan u Bayernu i iz kola u kolo oduševljava sve više. Nastupi nisu prošli nezapaženo pa je u akciju krenuo i nogometni savez Srbije koji Pavlovića želi u reprezentaciji.

Dragan Stojković je već pričao s roditeljima mladog veznjaka, a oni su mu poručili kako Aleksandar još uvijek nije donio odluku o tome za koga će nastupati. Ipak, Srbima bi sve moglo pasti u vodu jer se u cijelu priču uključio Julian Nagelsmann i pripremio poziv za Pavlovića koji bi uskoro mogao debitirati za Njemačku, piše Bild.

"Aleksandar Pavlović će dobiti poziv u seniorsku reprezentaciju Njemačke za prijateljske susrete s Francuskom i Nizozemskom. Julian Nagelsmann ga je odlučio zvati zbog fenomenalnih igara u dresu Bayerna, ali i činjenice da ga Srbija pokušava nagovoriti da igra za njih i bude u reprezentaciji na Euru", izvještava njemački dnevnik.

Pavlović bi, ako prihvati poziv Nijemaca, trebao debitirati već 23. ožujka protiv Francuske. Njegov suigrač iz Bayerna Leon Goretzka bi ga rado vidio i u reprezentaciji.

- Svatko donosi takve odluke za sebe, ali kad bih mu morao dati savjet, ja bih na njegovom mjestu odabrao Njemačku. Veliki sam Aleksov fan. Igra jako slobodno i to je za mene sjajno. Zabavno ga je vidjeti kako uživa u svakoj sekundi na terenu - kaže Goretzka.

Pavlović je ove sezone odigrao 14 utakmica za Bayern, a pri tome je postigao dva gola i upisao dvije asistencije.

Linker
28. travanj 2024 14:16