ALBERTO PIZZOLI Afp
PRVI FAVORIT

Nakon teškog udarca Talijani već pronašli Mancinijevog nasljednika, na klupu stiže legendarni stoper?!

Roberto Mancini bio je idejni arhitekt sjajnih igara Italije na Euru prošle godine
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 25. ožujak 2022. 09:16

Mancini je predvodio Italiju i do rekordnog niza od 37 utakmica bez poraza. Tri godine Italija nije bila poražena. Srušila je Italija s Mancinijem na klupi i svjetski rekord po broju uzastopnih utakmica bez primljenog gola. Punih 1168 minuta, ili gotovo 14 utakmica. Nizao je Mancini rekorde, a Italija je igrala najljepši nogomet u povijesti svoje zemlje, a znamo kakva je velesila u pitanju.

No, neodlazak na Svjetsko prvenstvo - i to drugi put u nizu - udarac je koji Roberto Mancini teško može preživjeti, koliko god mu čelnici saveza davali podršku. Stoga Sky Sport Italia već tvrdi kako su mu u Savezu pronašli zamjenu.

Novi izbornik Italije trebao bi biti legendarni stoper Fabio Cannavaro (48). Također se kao kandidata razmatra legendarnog trenera Marcella Lippija, ali Cannavaro je prvi favorit.

image

Fabio Cannavaro

STRINGER Imaginechina Via Afp

Cannavaro je trenutačno bez posla, a u trenerskom svijetu trag je ostavio radeći na Bliskom i dalekom istoku. Pune četiri godine vodio je kineski Guangzhou FC, s kojim je bio i prvak te je osvojio Superkup. To su mu i jedina dva trofeja u karijeri. Fabio Cannavaro sigurno predstavlja rizik u izboru, ali Talijani očito traže novo lice...

Linker
22. travanj 2024 08:28