Janne Andersson

 ANDERS WIKLUND Tt News Agency Via Afp
RUŽNE SCENE

Nakon ekscesa u TV-prijenosu izbio opći skandal, izbornik se pojavio pred novinarima: ‘Zvao sam ga...‘

Sve se dogodilo u studiju nakon što je Švedska s 5:0 pobijedila Azerbajdžan na svom terenu
Piše: SNObjavljeno: 28. ožujak 2023. 15:37

Sukob između izbornika Jannea Anderssona i nekadašnjeg nogometaša, a sada televizijskom komentatora Bojana Đorđića potresao je nogometnu Švedsku, a sada je dobio i nastavak.

Podsjetimo, sve se dogodilo nakon utakmice između Švedske i Azerbajdžana koju su Anderssonovi nogometaši pobijedili rezultatom 5:0, a nakon koje se dogodio verbalni sukob. Đorđić je prigovorio Anderssonu što više dao veću minutažu Jesperu Karlssonu, a izbornik mu je žestoko odgovorio.

- Možemo pričati o selektiranju ekipe, možemo provesti cijelu je**nu noć pričajući o tome. Mislim da je on odličan nogometaš, ali ako će on igrati onda će Alexander Isak ili Viktor Gyokeres biti na klupi. Tko od njih da ne igra? Ako si ti trener, onda vodi ovu reprezentaciju umjesto mene - rekao je Andersson u tv-studiju i nastavio:

- Ne mogu podnijeti ta stalna prigovaranja. Došao sam vam u studio, a vi tako dižete buku na mene i stalno nešto kukate i prigovarate. Došao sam, a vas četvorica me stalno nešto napadate nakon pobjede od 5:0. Eto, ti si, Đorđiću bio igrač na ovakvoj razini, možda si trebao predstavljati nekog drugog - govorio je Andersson što je Đorđića, inače rođenog Beograđanina izbacilo iz takta.

- Koga sam trebao predstavljati? Koju drugu zemlju? Možda Srbiju? Što ovdje želite reći? To vam je j**eno loš odgovor. Predstavljam ovu zemlju baš kao i vi. Užasno nizak odgovor od izbornika jedne reprezentacije - rekao mu je Đorđić.

Danas je Andersson sazvao izvanrednu konferenciju za medije kako bi se oglasio o ovoj temi:

- Ono što sam uradio pred kamerama na kraju utakmice nije dobro. Pokušao sam nazvati Bojana i šaljem mu poruke, ali se ne javlja. Želim objasniti svoje ponašanje, ne se ispričati. Mogu razumjeti da je on moju rečenicu shvatio tako, ali to nisam mislio. Mrzim rasizam i takve stvari. Ispričavam se ako je on to shvatio na takav način, ali to nisam mislio i to nisam ja - izjavio je Andersson te dodao:

- Pretjerao sam, to je bilo baš loše od mene i zbog toga želim pričati s Bojanom. Kada sam pitao koga predstavlja mislio sam na to li je igrač, trener ili analitičar, baš apsolutno ništa drugo.

Izbornika su pitali i je li zbog svega razmišljao o ostavci.

- Ne, ne. Imao sam loš dan i to je to, imamo ih svi. Osjećam se loše jer sam sam sebe razočarao. Imam veliko poštovanje prema svima i svačije mišljenje poštujem jer je to dio ovog posla. To nisam pokazao jučer i zato sam razočaran. Nadam se da će se Bojan javiti da popričamo o ovome što se dogodilo - zaključio je izbornik švedske nogometne reprezentacije.

Linker
03. svibanj 2024 10:09