Aleksandar Pavlović

 FRANK HOERMANN/SVEN SIMON/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Frank Hoermann/sven Simon/imago Sportfotodienst/profimedia
OBJAVLJEN POPIS

Nagelsmann pozvao šest debitanata, među njima je i nogometaš zbog kojeg se Srbija digla na noge

Njemačka će igrati protiv Francuske i Nizozemske
Piše: HinaObjavljeno: 14. ožujak 2024. 15:37

Njemački izbornik Julian Nagelsmann imenovao je šest debitanata, uključujući tinejdžera Bayern Münchena Aleksandra Pavlovića, za prijateljske međunarodne utakmice protiv Francuske i Nizozemske kasnije ovog mjeseca u posljednjim testovima prije EURA 2024. na domaćem terenu.

Nagelsmann je također odlučio da ne izabere Leona Goretzku i Sergea Gnabryja iz Bayern Münchena, kao ni Matsa Hummelsa iz Borussije Dortmund. Umjesto toga odlučio se za 19-godišnjeg Pavlovića u formi koji je odigrao izvanrednu sezonu kao defenzivni vezni igrač.

Senzacionalna kampanja VfB Stuttgarta u Bundesligi nije prošla nezapaženo s Waldemarom Antonom, Maximilianom Mittelstaedtom i Denizom Undavom, koji su također zaradili svoje prve pozive. Maximilian Beier iz Hoffenheima i Jan-Niklas Beste iz Heidenheima upotpunjuju popis debitanata.

Popis također uključuje veznog igrača veterana Real Madrida Tonija Kroosa, koji je nedavno najavio povratak u reprezentaciju, i vratara Manuela Neuera, koji se vraća nakon duge odsutnosti zbog ozljede nakon loma noge u prosincu 2022.

Nagelsmann koji je preuzeo dužnost nakon otpuštanja Hansija Flicka u rujnu, imao je početak s pobjedom i remijem tijekom turneje u SAD-u u listopadu nakon čega su uslijedila dva uzastopna poraza u Austriji i kod kuće protiv Turske u studenom.Sada je u Njemačkoj sve veći pritisak da Nagelsmann i njegov tim počnu pobjeđivati manje od 100 dana uoči EURA.

"Nakon utakmice s Turskom znali smo da se stvari moraju promijeniti. Nakon nedavnih rezultata koji nisu bili dobri, razgovarali smo o tome koliko veliku promjenu moramo napraviti", rekao je Nagelsmann na konferenciji za novinare. "Htjeli smo vidjeti neke igrače drugačijeg profila. Vrata nisu zatvorena ni za koga", rekao je.

Njemačka putuje u Francusku 23. ožujka prije nego što tri dana kasnije ugošćuje Nizozemsku. Nijemci počinju EURO protiv Škotske 14. lipnja, a također se susreću s Mađarskom i Švicarskom u skupini A.

Linker
28. travanj 2024 00:38